poze sun plaza este cel de al 82 lea loc mecanizat de catre artistul

Sun Plaza este cel de-al 82-lea loc mecanizat de catre artistul

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2013 - Duminică 23 Iunie 2013
Sun Plaza, CALEA VACARESTI NR. 391, Bucureşti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

In premiera absoluta in Romania, Sun Plaza Shopping Center prezinta, in perioada 29 mai - 23 iunie 2013, o expozitie ce reuneste o serie de sculpturi mecanizate din carton ondulat, de dimensiuni impresionante, devenind astfel cel de-al 82-lea loc mecanizat de catre artistul francez Bernard Lagneau.

Expozitia „Sun Plaza - Locul mecanizat # 82” este o premiera deoarece artistul nu creeaza niciodata aceeasi instalatie de doua ori. Acesta utilizeaza uneori aceleasi elemente, insa le monteaza in functie de arhitectura locului in mod diferit de fiecare data.
Singurul material folosit de Bernard Lagneau pentru a construi masinariile grandioase, care fascineaza publicul de fiecare data, este cartonul ondulat, animat cu ajutorul unor electromotoare. Acestea sunt punctele de pornire ale montajului, urmand ca artistul sa mecanizeze spatiul, transformandu-l de la ora la ora. De aceea, cei ce vor vizita centrul comercial din sudul Capitalei, in perioada 29 mai - 23 iunie 2013 , vor avea ocazia sa ia parte la un adevarat spectacol.
Lumea de carton pe care Lagneau o va construi la Sun Plaza va atinge o inaltime de 20 de metri, iar nu mai putin de un km de banda va uni cele peste 150 de rotite ale mecanismului - cea mai mare cu un diametru de 2 metri iar cea mai mica avand un diametru de 5 cm. In final, intreaga instalatie de carton va cantari aproximativ 2 tone.
„Sculpturile cinetice ale lui Bernard Lagneau sunt dispozitive mecanizate cu o meticulozitate inginereasca, fara a avea vreo alta functie practica in afara de aceea de a se alimenta perpetuu pe sine. Aceste instalatii, superproductii artistice, sunt aflate in centrul unor discutii filosofice existentiale ale unei lumi post industriale cu referinte multiple la istoria artei, de la antichitatea greaca la dadaismul lui Jean Tinguely. Spectacolul oferit de ele este prezentat acum intr-o instalatie monumentala, unica, gazduita de catre centrul comercial Sun Plaza”, a declarat Cosmin Nasui, critic de arta si curator.
Bernard Lagneau si-a inceput cariera ca designer de carte, ulterior specializandu-se in crearea de instalatii si sculpturi din carton. De mai bine de 40 de ani creeaza astfel de instalatii de mari dimensiuni, care se impart in patru categorii tematice: masinarii de carton monumentale, studii depeisaj, arhitecturi efemere de interior (a construit 11 orase mobile in incinta mai multor institutii de cultura) si arhitecturi temporare create pentru a fi expuse in aer liber.
Artistul si-a expus proiectele in toata lumea si a "mecanizat" pana acum gari, fabrici, biserici, primarii, chiar si celebrul Musée d’Art din Paris si cea mai mare duna de nisip din Europa, in localitatea Pyla din Franta, unde a creat monstruoasa „Ville-fantôme”, o constructie ce se intinde pe o suprafata de peste 1.000 de metri patrati.
Aceasta expozitie continua initiativa Sun Plaza de a le oferi vizitatorilor sai experiente culturale de calitate, inedite, fapt ce vine in sustinerea pozitionarii centrului comercial, in linie cu actiunile sale non-conformiste si de impact.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.sunplaza.ro si www.facebook.com/sun.plaza.shopping.center.

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT Romania si S IMMO AG. Deschis in februarie 2010, Sun Plaza vine in intampinarea clientilor cu trei abordari distincte: cumparaturi de baza (hipermarket, magazine de bricolaj si electrocasnice), zona de lifestyle, cu prezente de top din domeniul fashion (ancore pe suprafete medii si mari, magazine ale marcilor internationale), precum si o zona de divertisment si petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafata inchiriabila de 81,000 m2 si peste 210,000 m2 suprafata construita. Centrul are o parcare subterana cu 2,000 de locuri si o legatura directa cu statia de metrou Piata Sudului, realizata printr-un pasaj subteran.

Pentru informatii suplimentare:
Ana Paun, +40723750722, ana.paun@next.advertising.ro
Florina Axinia, +40721200431, florina.axinia@next.advertising.ro

Mai multe detalii: http://www.sunplaza.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1323
Cuvinte cheie: Bucuresti
ina zaifu

Adaugat in urma cu 2501 zile, 29 Mai. 2013

Adaugat de ina.zaifu

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .