poze vernisaj beyond the generation gap expozi ie de grup la galer

Vernisaj “Beyond the Generation Gap” – expoziție de grup la Galer

Bucuresti , Bucuresti. Joi 20 Iunie 2013 20:00
Strada Occidentului nr. 11

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Galeria Occidentului găzduiește începând cu 20 iunie expoziția de grup “Beyond the Generation Gap”, semnată de artiștii Cristian Paraschiv, Carmen Cretzu-Iacob, Catalin Lartist, Adrian Laie și Radu Tudor Panait. Vernisajul va avea loc pe 20 iunie începând cu ora 20.00.

Expoziţia curentă este o expunere de lucrări a două generaţii de artişti, una matură, formată din Christian Paraschiv şi Carmen Cretzu-Iacob, iar cea de-a doua generaţie, una tânără, dar promiţatoare, formată din Cătălin Lartist, Adrian Laie şi Radu Tudor Panait.
„Beyond the Generation Gap NU este o altă expoziție de grup. Ea nu este o expoziție ce refuză a se numi „de grup”, sub pretextul că operele diferiților artiști participanți se dizolvă în spatele conceptului curatorial ca într-un tot omogen. Ea nu este deloc o expoziție de grup în dulcele stil interbelic, când artiștii înființau diferite grupări cu care apăreau pe scena artistică, animați de un crez comun. Prezenta expoziție se poate denumi, în contrast cu termenul invederat de „expoziție de grup” o expoziție „de masă”. Diferența dintre „grup” și „masă” , deși aparent este insignifiantă și absurdă pentru definirea unei expoziții, este ușor de înțeles dacă ne imaginăm publicul adunat cu ocazia unui vernisaj. Vom vedea ici, colo câteva grupuri de oameni, prieteni, colegi, cupluri, care sunt ținute laolaltă de un nucleu invizibil, iar dintr-o perspectivă de ansamblu tot ce vom observa este o masă de oameni, care acționează fără nicio legătură interindividuală, gata oricând să se dezintegreze.” – George Paunescu, curator.
Printre artiștii prezenți se numără nume puternic legate de conceptul de Generație artistică, concept foarte îndrăgit într-o cultură purtând încă nostalgia interbelicului. Bunăoară artistul plastic Christian Paraschiv, recunoscut de critica de artă ca „unul dintre liderii generației '80 ”, parte componentă a așa numitului „grup de la Tescani”. Sau artista Carmen Cretzu-Iacob, provenind din același oraș ca și Paraschiv și activând în aceleași condiții ca și acesta.
Alături de acești exponenți consacrați ai artei contemporane românești ce se manifesta în perioada de sfârșit a comunismului, i-am alăturat pe reprezentații a ceea ce, cu riscul unui clișeu, am putea vedea ca tânăra generație artistică. Doi artiști provenind dintr-o familie în care arta este cultivată cu pasiune, ca fii a unui artist consecvent cu munca sa - i-am numit aici pe Cătălin și Adrian Laie. Un tânăr sculptor educat la școala clasicismului sudic, pentru ca apoi să-și pună priceperea tehnică în slujba executării unor figuri aducând cu chipurile arhetipale ale artei negre - Radu Tudor Panait. Aceasta este suita de artiști pe care o regăsim în prezenta expoziție.

Joi, 20 iunie, Galeria Occidentului
Strada Occidentului nr. 11
Intrare libera

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/138197483046776/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1085

Eveniment postat de organizator

anca dumitrescu

Adaugat in urma cu 3936 zile, 18 Iun. 2013

Adaugat de Anca10769

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .