poze zsolt berszan ablackjection

Zsolt Berszán - ABlackJECTION

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Aprilie 2013 19:00 - Vineri 17 Mai 2013
Anaid Art Gallery

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Zsolt Berszán este absolvent al Universităţi de Artă şi Design Cluj – Napoca. Creaţia artistică şi expoziţională a lui Zsolt Berszán se întinde deja pe un deceniu, timp în care artistul a fost prezent atât în galeriile şi muzeele din România, cât şi în galeriile şi muzeele din străinătate. Una dintre cele mai ample şi importante expoziţii personale în străinătate a fost cea din 2010 „Genesis Project” la MODEM – Centrul de Artă Modernă şi Contemporană din Debrecen, Ungaria. O altă participare extrem de importantă a avut loc în cadrul expoziţiei de grup din 2012 „Călători Europeni – artă clujeană contemporană” organizată de Műcsarnok - Muzeul de Artă Contemporană din Budapesta, unde artistul Zsolt Berszán a prezentat patru desene de mari dimensiuni şi doua obiecte din beton. Cele trei desene de mari dimensiuni vor fi prezente şi în cadrul expoziţiei „ABlackJECTION” în cadrul Anaid Art Gallery. Prima colaborare a artistului Zsolt Berszán cu Anaid Art Gallery a avut loc odată cu deschiderea expoziţiei „Black Objects” în 2010.

Proiectul „ABlackJECTION” trebuie citit în cheia filosofică propusă de Julia Kristeva, în care abjecţia este dată de acea parte din interiorul nostru pe care o excludem, pe care dorim să o îndepărtăm. „Abjectul” există, conform teoriei lui Julia Kristeva, undeva între conceptele de obiect şi subiect, reprezentând elemente tabu ale sinelui şi fiind situat în afara ordinii simbolice, înfruntând o experienţă permanent traumatizantă.

Lucrările lui Zsolt Berszán se sustrag înţelesului simbolic, ajungând în locul unde, cum afirma Kristeva „înţelesul colapsează”. Ele sunt mărturii ale unui loc dinainte de începuturi, ale unui punct primordial de la care a pornit totul. Berszán înfăţişează în desenele şi picturile sale zbuciumul primordial în care violenţa desprinderii a dat naştere materiei şi existenţei. Este momentul în care conştientul şi inconştientul nu au luat încă naştere, momentul în care ideile de uman şi animal nu au apărut încă, unde, „eu” şi „celălalt” nu sunt încă separaţi.

Curator: Diana Dochia

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 764
Cuvinte cheie: Bucuresti
gabriela

Adaugat in urma cu 2609 zile, 11 Apr. 2013

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 716

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .