poze festivalul namaste india edi ia a ix a
poze festivalul namaste india edi ia a ix a poze festivalul namaste india edi ia a ix a poze festivalul namaste india edi ia a ix a

Festivalul "Namaste India", ediția a IX-a

Bucuresti , Bucuresti. Luni 12 Iunie 2017 18:45 - Sâmbătă 24 Iunie 2017

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” vă invită la cea de-a IX-a ediție a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA”, care va avea loc în perioada 12 - 24 iunie 2017, în trei locaţii prestigioase din Bucureşti: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Institutul Francez și Hermitage. Urban Spiritual Hub.

Festivalul “Namaste India” își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană şi alte culturi ale lumii - română, franceză, engleză, pakistaneză, africană - prin spectacole, proiecţii de film, expoziţii, ateliere, workshop-uri şi întâlniri.

Timp de două săptămâni, împreună cu partenerii noștri noi sau de lungă durată, vă invităm să participați la activităţi interdisciplinare dintr-un spectru larg de domenii care aparțin patrimoniului cultural material și imaterial: film, design vestimentar, artizanat, muzică, dans, filosofie, literatură, pictură, fotografie, artă gastronomică, turism.

În perioada 12-14 iunie, la Institutul Francez, vor avea loc proiecții de film indian și concerte de muzică indiană clasică:

12 iunie: proiecția unui film despre copilărie, Fortăreața / Killa, al cărui acțiune se petrece în timpul musonului, în Goa, și a două filme documentare etnografice despre locuri mai puțin cunoscute din India.

13 iunie 2017: Muzica indiană, de la Gange la Rhône, atelier / masterclass de muzică clasică indiană, colaborare dintre francezul Nicolas Delaigue (sitar) și indianul stabilit în Franța, Nihar Mehta (tabla), care pune în evidență experiențele personale privind semnificația muzicii clasice indiene în context internațional. În continuare, va avea loc proiecția filmului Legende pentru viață / The fall urmată de Q&A cu actrița Catinca Untaru, interpreta rolului fetiței Alexandria, și Andreea Diana Tănăsescu, directorul de casting al filmului.

14 iunie 2017: concert de muzică clasică RASA - Saveurs musicales de l'Inde, cu
Nicolas Delaigue (sitar), Bhaskar Das (bansuri), Nihar Mehta (tabla)

Între 16 și 18 iunie, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, partenerul tradițional și gazda festivalului în aer liber dedicat culturii indiene, deschide spaţiul satului românesc dialogului cu civilizația Indiei. Târgul de produse artizanale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultațiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de limba hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum si degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vara indiană în satul românesc.

Pe 17 iunie, începând cu ora 16:00, puteți participa la un Concert Side Partition (trupa britanică de pop-rock fusion, formată din tineri indieni, pakistanezi și englezi), urmat de spectacolul de dans clasic „Kathak&Amour”, prezentat de Namrrta Raai.
Pe data de 18 iunie, India întâlnește Africa, într-un concert de bansuri și djembe. Dansurile vor încheia zilele dedicate de Muzeul Satului culturii indiene prin lansarea traducerii în limba română a tratatului sanscrit de dramaturgie, Natyashastra, urmată de un spectacol de dans clasic Kathak intitulat „Sounds of Nature. Love for Divine”, concept și coregrafie Carmen Pesantez & Centrul de Artă Euterpe.

Pe 21 iunie sărbătorim Ziua Internaționala Yoga, printr-o serie de evenimente organizat sub egida Ambasadei Indiei la București. Practică fizică, mentală și spirituală veche de 5.000 de ani, yoga îşi are originile în India, la data de 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a O.N.U. a recunoscut valoarea universală a acestei tradiţii, declarând 21 iunie drept Ziua Internațională Yoga. Pe toată perioada festivalului vom fi onorați să îl avem alături de noi pe Swami Ananda Saraswati, călugăr în tradiția hindusă, Maestru Yoga și Vedanta, care vine la București din Ashramul Yoga Vidya Gurukulam, aflat pe malul fluviului Gange. Una din întâlnirile cu el va fi lansarea cărții „Yoga Vidya. Manual de yoga tradițională” pe 21 iunie, ora 19:00, la sediul Ambasadei Indiei.

24 iunie e Ziua Internaționale a iei, ocazie să aducem împreună India și România într-un eveniment de final al festivalului: Suflet din Carpați și Himalaya, concert cu instrumente de suflat din India și România. Veți putea asculta, în egală măsură, cavalul ciobănesc, shehnaiul festiv, doine de drag și dor la fluier și bansuri. Prezintă artiștii indieni Ashwani Shankar (shehnai), Bhaskar Das (bansuri), Udhai Mazumdar (tabla) și artiști români cu instrumente tradiționale.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro.

Organizatori: Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, Ambasada Indiei în România
Cu sprijinul: Incredible India (Oficiul de Turism Frankfurt).

Mai multe detalii: http://www.namasteindia.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3139
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 2517 zile, 03 Iun. 2017

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .