poze  festivalul zilele africii
poze  festivalul zilele africii

"Festivalul Zilele Africii"

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 25 Mai 2016 16:00 - Sâmbătă 28 Mai 2016
Casa de Cultura a Studenilor, Calea Plevnei 61

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/3000

25 mai este Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a rolului continentului, diversității, bogăției culturale și spirituale pe care o aduce în contextul Global. Asociația Ikhaya Drum și partenerii săi au hotărât ca în acest an, nu numai o zi ci 4 zile să fie dedicate Africii prin organizarea „Festivalului Zilele Africii” , aflat la prima ediție.

Acest festival îș propune, în primul rând să aducă aproape de publicul larg din București (și România) muzica și alte forme de artă tradițională africană. Mai presus de asta dorim să contribuim la schimbarea mentalităților și prejudecăților care adesea există în România la adresa continentului African și a persoanelor de origine Africană.
O echipă diversă formată din Diaspora Africană în România precum și alte persoane pasionate, impulsionate de scopul acestui festival au pregătit o multitudine de activități variate. Bucureștenii și toți cei aflați în București în perioada 25-28 mai sunt așteptați în număr cât mai mare la Casa de Cultura a Studenților și în Parcul Venus să ia parte la o serie de acțiuni menite să îi ajute să afle și să descopere aspecte legate de Africa mai puțin cunoscute sau accesibile lor.
Toate activitățile sunt cu intrare liberă și participanții sunt invitați să ia parte la cât mai multe din ele, pentru a experimenta și înțelege din unghiuri diferite mesajul Festivalului.
Pentru pasionații de muzică există atât oferta de consum precum și de dezvoltare abilități muzicale. În fiecare zi vor fi concerte de muzică tradițională-africană (cu instrumente specifice), spectacole de dans african precum și ateliere de percutțe, dans, canto și alte instrumente africane.
Atelierele de învățare intercultură își propun prin exerciții interactive să provoace mentalitatea și opiniile participanților referitor la ceea ce cred că știu despre Africa. Este pregătită și o ediție specială de Biblioteca Vie în care avem o un catalog variat de cărți umane din diferite părți ale Africii și care îi așteaptă pe cititori la un dialog direct.
O selecție de filme documentare din diferite părți alte continentului vor fi oferi un material bogat din realități sociale, muzicale și de mediu încojurator.
În fiecare zi participanții vor putea analiza expoziții foto, picturi și materiale africane. Ei sunt invitați și să ia parte la un joc stil „treasure hunt” pentru a-și testa cunoștiințe despre Africa.
Programul detaliat se găsește pe pagina Asociației Ikhaya Drum și pagina de facebook a festivalului. (http://ikhayadrum.ro/)
Acest festival este posibil prin sprijinul financiar oferit de AFCN (Admnistrația Fondului Cultural Național) și Scando Trading. Partenerii Ikhaya Drum în implementarea Festivalului sunt Asociația A.R.T. Fusion, Cercul Intreg, StarFix, One World Romania, Hillents și Ambasada Africii de Sud.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Festivalul-Zilele-Africii-1647054982223988/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 974

Eveniment postat de organizator

andreea loredana

Adaugat in urma cu 1472 zile, 19 Mai. 2016

Adaugat de andreea_loredana

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .