poze incepe tea coffee festival 2016
poze incepe tea coffee festival 2016 poze incepe tea coffee festival 2016 poze incepe tea coffee festival 2016

Începe Tea & Coffee Festival 2016

Bucuresti , Bucuresti. Luni 24 Octombrie 2016 19:00 - Duminică 30 Octombrie 2016

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

7 seri tematice și o expozitie de ceai si cafea

Șapte evenimente în șapte cafenele, ceainării și cluburi bucureștene și o expoziție de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate - toate acestea în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei (Tea&Coffee Festival- www.tea-coffee.ro), care se va desfășura în București, în săptămâna 24-30 octombrie 2016.

Ca în fiecare an, Festivalul cuprinde deja consacratele seri tematice inspirate de țări cu tradiție în cultura ceaiului și a cafelei și o expoziție dedicată atât amatorilor cât și profesioniștilor din domeniu, care va avea loc în perioada 29-30 octombrie, între orele 10 :00-20 :00, la Hanul Gabroveni (strada Lipscani nr. 86-88).

Printre manifestările din perioada 24-30 octombrie se numără: concerte, spectacole de teatru, demonstrații culinare, expoziții, proiecții de film, workshop-uri, precum și degustări de ceai, cafea și băuturi tradiționale. Biletele pentru serile tematice se pot achiziționa de pe www.bilete.ro.

Intrarea la expoziția de ceai și cafea de la Hanul Gabroveni este liberă!

Seara Armenească – tur pietonal ghidat, degustare de cafea și coniac, demonstrație culinară și proiecție de film
Șirul serilor tematice va debuta cu Seara Armenească, o premieră a acestei ediții, luni, 24 octombrie, la Lente Cafe Arcului (Strada Arcului nr. 8). Programul începe în fața magazinului ”Delicatese Florescu”, la orele 17:30, unde vizitatorii vor fi întâmpinați cu o cafea tradițională armenească, pregătită la nisip și coniac Ararat. Se va porni apoi, într-un tur ghidat pietonal organizat de Asociația Cultour pe străzile cartierului armenesc, invitații putând descoperi istoria Casei Melik și a Bisericii Armenești. Finalul turului va fi la Lente Cafe, unde Uniunea Armenilor din România va prezenta o expoziție de fotografie și un atelier de caligrafie, iar Paul Agopian va face o demonstrație culinară. Pentru ca atmosfera să fie și mai autentică, în zona de Photo Corner se pot proba costume și accesorii tradiționale armenești, fotografiate pe magnet de Doityourselfie, iar seara se va încheia cu proiecția filmului armenesc Noravank - between myth and reality, după ora 21:00 urmată de o discuție liberă cu regizorul Florin Kervorkian.
"Noua Mănăstire, în traducere liberă - a fost construită din inspirația arhitectului Momik Vardpet, din iubirea nerecunoscută dintre acesta și fiica regelui Stephanos Orbelian. O mânăstire ridicată spre Dumnezeu, prin iubire... Arhitectul, profesorul și miniaturistul Momik Vardpet a plătit cu viața sa pentru această ultimă poveste de dragoste, iar mânăstirea Noravank rămâne ca un cântec de lebădă al acestui mare artist al epocii sale..." Tot Florin Kevorkian ne mai aduce și emoționantul Recunoaște 1915, film realizat în memoria genocidului armean. "Dacă poţi să mai iubeşti ca un creştin, când inima ta a fost distrusă toată, cu o ură răvăşitoare, întunecată şi de neînţeles, sub umilinţe de nedescris… dacă poţi… poţi învăţa să zâmbeşti iar… după ce ai văzut distruse lângă tine sufletele copiilor tăi… dacă poţi să renaşti din cenuşa fierbinte a casei tale, după ce familia ta a murit acolo arsă de vie… Atunci… Tu nu te mai numeşti… Om… Te numeşti… Armean…". Regizorul va rămâne după film la o sesiune de Q&A și un ceai sau o cafea.
Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=VpJVmVwA9Uk&feature=youtu.be
https://www.facebook.com/NORAVANKmovie/
Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro
Seara Braziliană –Petrecere autentic braziliană cu muzică, dans, capoeira și băuturi tradiționale, la Expirat
Marți, 25 octombrie, începând cu orele 19:00, la Expirat (strada Constantin Istrati, nr.1) va avea loc Seara Braziliană, o petrecere de la care nu vor lipsi muzică bună asigurată de DJ Set VRT și degustările de băuturi tradiționale braziliene realizate cu Pitu (cachaca sau rachiu, bautura naționala a Braziliei). În cadrul acestei seri publicul se va bucura de un show inedit de Capoeira cu Alemar România, Photo Corner și de un colț de designer, unde vor expune accesorii inspirate din cultura braziliană CHC handmade, Copper Flux și Crafted M.
Biletele pentru această seară sunt 20 lei, disponibile pe www.bilete.ro
Seara Africană – concert Ikhaya Band, bijuterii tribale și împletituri afro
Seara de miercuri, 26 octombrie, va fi dedicată culturii africane. La Tucano Caffe El Salvador (Str. Lipscani, nr. 79) și, de la orele 19:00, cei interesați vor putea gusta câte puțin din tradiționalul colorat specific acestui continent. Inashan va face împletituri afro, iar la workshop-ul susținut de AiSo Bijoux cei mai talentați vor putea să-și realizeze propriile bijuterii tribale. Atmosfera de petrecere este asigurată de concertul celor de la Ikhaya Band și, bineînțeles, de băutura tradițională a Africii de Sud- Amarula, băutură care în combinație cu cafeaua de origini Tucano crează cocktailuri senzaționale. Nici de la această seara nu lipsesc Photo Corner-ul unde vă puteți imortaliza atmosfera pe un magnet de luat acasă și colțul designerilor.
Intrarea la Seara Africană este liberă.
Teatru la Seara Rusească – teatru, împletituri rusești, obiecte de designer
Seara Rusească va fi sărbătorită pe 27 octombrie prin teatru, la Unteatru desigur(strada Sfinții Apostoli, nr. 44). Așadar, cei interesați vor putea vedea adaptarea pe scenă a cărții Moscova-Petușki, vor putea aprecia delicatețea bijuteriilor rusești și a vestimentației bogate în detalii aduse de La Bernadette, Molcush și Thezora Art Bijoux la colțul designerilor și își vor putea face fotografii la photo-corner-ul special amenajat. Totodată, fetele își vor putea împleti părul în cosițe rusești și își pot afla viitorul într-o ceașcă de ceai.
Biletele pentru această seară sunt 40 lei, disponibile pe www.bilete.ro
Seara Turcească – concert Balkan Taksim , ateliere de pictură pe apă și cafea la ibric, la Clubul Țăranului
Seara Turcească, ce se va desfășura în data de 28 octombrie la Clubul Țăranului (strada Monetăriei, nr. 3) va fi una plină de arome tradiționale alături de Balkan Taksim. Pe ritmuri de rock anatolian, publicul este invitat să ia parte la un atelier inedit de ebru (pictură pe apă) susținut de Centrul Cultural Yunus Emre, să admire accesoriile de sultană de la Colțul Designerilor și să le și pozeze la Photo Corner și să-și afle viitorul în ceașca de cafea, bineînțeles, după ce a servit cea mai bună cafea la ibric realizată de gazdelele de la Clubul Țăranului.
Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro
Seara Mexicană – serbăm Dia de los Muertos cu trupa Habanegra, face painting și împletituri stil Frida, un meniu special cu cafea și tequila
Deoarece această ediție este una a premierelor, pentru prima dată în cadrul serilor tematice Tea & Coffee Festival va avea loc Seara Mexicană. La Cafe Verona (strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) în data de 29 octombrie, începând cu orele 19:00, intrăm în atmosfera Halloween-ului mexican (Ziua Morților) cu make-up specific, împletituri stil Frida Kahlo și muzică live mexicană cu trupa Habanegra. Pentru ca petrecerea să fie și mai autentică, pe lângă cafeaua mexicană pregătită de gazde, publicul se va putea bucura de multe cocktailuri și băuturi pe bază de Sierra Tequila, concursuri cu premii și un Photo Corner amenajat tematic de Doityourselfie, cu accesorii de inspirație sud-americană de la In a State. CHC handmade și Marmotescu.
Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro
Seara Indoneziană – degustare de cafea și ceai indonezian, atelier de bijuteri Bali, proiecție de film
În cadrul serii indoneziene din data de 30 octombrie, orele 19:00, de la ceainăria La un Ceai (strada Luigi Cazzavillan, nr. 25) veți putea călători prin expoziții, ateliere și film în arhipelagul indonezian. Vizitatorii se vor putea delecta cu cafeaua specific indoneziană, pot pleca acasă cu o amintire de la workshop-ul cu mărgele de Bali, susținut de AiSo Bijoux, de la Colțul Designerilor sau cu o poză pe magnet de la Photo Corner.
Centrul Cultural Indonezian - Pusat Budaya Indonesia, Romania aduc și filmul "Bulan di atas kuburan" ("A moon hangs above the graveyard"), un film despre urbanizare și efectele ei asupra prieteniei a trei tineri plecați din Sumatra (insula Samosir) pentru a-și urma visul în Jakarta, capitala Indoneziei.
Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=59fdmJq_Ceg
Biletele pentru această seară sunt 30 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Expoziția de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate

În ultimele două zile Tea&Coffee Festival (29 și 30 octombrie), la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani, nr. 86-88), între orele 10 :00-20:00, va avea loc expoziția de ceai, cafea și accesorii.
Tea & Coffee Festival și expoziția se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea, cât şi profesioniştilor care activează, în calitate fie de producători, fie de importatori.
La expoziție, vizitatorii vor putea degusta cele mai noi cafele de specialitate și cele mai bune ceaiuri, vor întâni specialiștii barista care le vor putea explica diferențele dintre cafeaua de specialitate și cafeaua de masă sau le vor putea desena în spuma de lapte și se vor putea delecta cu cele mai gustoase delicatese. Accesoriile pentru prepararea și servirea ceaiului și a cafelei nu vor lipsi nici anul acesta.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe www.tea-coffee.ro,
FB: www.facebook.com/TeaCoffeeFestivalMai multe detalii: https://www.facebook.com/TeaCoffeeFestival/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2241
Cuvinte cheie: Festival , Targ , cafea , ceai , rock , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

chitu adina

Adaugat in urma cu 2802 zile, 18 Oct. 2016

Adaugat de Adina Chitu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 23

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .