poze brad mehldau trio pentru prima data in romania la jazz night out

Brad Mehldau Trio pentru prima data in Romania la Jazz Night Out!

Bucuresti , Bucuresti. Joi 26 Noiembrie 2015 20:00

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Ce au in comun samba, Massive Attack, Radiohead si pianul clasic? Raspunsul il da Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentati pianisti ai lumii. Cu un stil proaspat si o tehnica de cristal, americanul are reputatia unui jazzman care incearca piese din cu totul alte genuri muzicale, de la Black Sabbath pana la Beatles.



Compozitiile sale precise si sensibile sunt insa piesele de rezistenta. Pianistul american obisnuieste sa cante cate o melodie separata cu fiecare mana, iar cand vine vorba de improvizatie ramane la fel de atipic. In loc sa se avante intr-un trip personal, Mehldau construieste putin cate putin, aduna fragmente, combina motive gradual pana cand piesa prinde proportii si isi primeste bine-meritatul titlu de muzica autentica. Pentru asta este laureat cu premiul Festivalului de la Montreal, “al artistilor care contribuie semnificativ la inovatia jazz-ului”. Este de asemenea nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy.

Brad Mehldau vine la Bucuresti in formula de trio, impreuna cu bateristul Jeff Ballard si basistul Larry Grenadier, doi muzicieni la fel de sclipitori ca liderul lor. Bateristul Ballard are o relatie complicata cu tobele sale pe care ba le mangaie, ba le abuzeaza intr-un stil unic. Si, intamplator sau nu, numele Grenadier ii descrie destul de bine intentiile celui de-al treilea membru, omul care sustine ritmul trupei si poate exploda oricand ca solist, cu o grenada de forma unui bas in mana.

Trupa lui Mehldau nu este doar suma unor muzicieni de calibru, care s-au obisnuit sa se completeze. Ei nu canta doar la instrumentele lor, ci canta la trio.

Brad Mehldau Trio va concerta pe 26 Noiembrie 2015, ora 20:00 la Sala Radio din Bucuresti in cadrul Jazz Night Out.

Creata de Twin Arts , seria de concerte Jazz Night Out prezinta pe scenele din Romania cei mai bine cotati artisti internationali de jazz ai momentului.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

BILETE

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2410
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3314 zile, 25 Mar. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .