poze brick lane jazz festival

BRICK LANE JAZZ FESTIVAL

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 August 2018 - Duminică 12 August 2018
Parcul Herestrau

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Steve Coleman & Five Elements feat. Kokayi, Corcoran Holt Quintet, Audiofeeling sau Alexandra Usurelu, sunt doar cateva dintre numele ce vor concerta pe scena primei editii a Brick Lane Jazz Festival.

"BRICK LANE JAZZ FEST" aflat la prima editie, ne promite trei zile de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeasi scena. Zona de StreetFood, Baruri, Tatoos, Gamming, Photo Booth, Cinema in aer liber, workshopuri sau V.I.P. Area, sunt doar cateva din atractiile care vor completa scena principala, toate aflate in superbul cadru natural al Parcului Herastrau.

O supradoza sinaptica de afropunk/hip-hop/funk/rock/psihodiscobilly. In oricare cutie incerci sa-l pui, STEVE COLEMAN o va arunca in aer!

Crescut in celebra zona “neagra” din Sudul Chicago-ului, acolo unde “muzica este prezenta tot timpul”, mult asteptatul si aclamatul artist american Steve Coleman, secondat de bandul Five Elements si incredibilul vocalist si M.C. Kokayi va poposi ca si headliner in a doua zi a “Brick Lane Jazz Fest”. Cu influențe primite de la marii compozitori afro-americani, pentru Steve Coleman muzica nu este o disciplină separată față de orice altă activitate creată de catre oameni. Ca si formă de vibrație și energie, el crede ca muzica poate fi concepută ca o parte holistică a întregului spectru vibrațional de la micro la macro. Steve crede, de asemenea, că muzica are formele sale exoterice și esoterice, și din această perspectivă mulți maeștri muzicieni și-au făcut treaba. Cinci elemente au fost formate pentru a continua această tradiție folosind forma personalizată a expresiei muzicale.

Pe scena Brick Lane Jazz Fest vor urca;
Steve Coleman - saxofon alto / David Murray - saxofon tenor / Andy Milne - pian, claviaturi / Reggie Washington - bass / Gene Lake - baterie;

Ziua de duminica a festivalului ni-l va aduce - de data aceasta ca si sef de formatie - pe CORCORAN HOLT “basistul de serviciu” al celebrului saxofonist Kenny Garrett, cunoscut nu in ultimul rand pentru lunga colaborare cu legendarul Miles Davis.

Corocoran, un obisnuit scenelor si festivalurilor de top din intreaga lume (North Sea Jazz Fest, Motetey Jazz Fest, Montreaux, The Village Vanguard, The Blue Note etc.) ne va aduce la Bucuresti, alaturi de Quintetul sau, mult aclamatul proiect “The Mecca”, ajuns in Top 3 in clasamentele de specialitate ale anului 2018.

Pe scena Brick Lane Jazz Fest vor urca:
Corocoran Holt - bass / Stacy Dillard - saxofon tenor & sopran / Josh Evans - trompeta / Benito Gonzales - pian / McClenty Hunter - baterie;

Ultimul, dar nu cel din urma intre headlinerii Brick Lane, quartetul polonez AUDIOFEELING va deschiderea “balul”, aducandu-ne in prim plan proiectul “DeconstructiON”. Virtuosul pianist si improvizator Paweł Kaczmarczyk, a preluat - in calitate de sef de formatie - cumva uitatul repertoriu al soundtrackurilor de la Hollywood si le-a decompus intr-un mod creativ si experimental. Intr-o alchimie a sunetelor, rezultatul original fiind un punct de intalnire a doua stiluri si o juxtapunere a metodei de compozitie live si a stilului Varstei de Aur a Hollywoodului.

Audiofeeling reprezinta cautarea unui numitor comun intre un DJ si aura unui trio acustic. Un loc unde grooveurile moderne si dinamica unui piano-trio nu se combat reciproc ci, dimpotriva, creaza o punte naturala intre nou si vechi. Precum yin si yang. Marele echilibru in interiorul Fortei.

Pe scena Brick Lane Jazz Fest vor urca:
Pawel Kaczmarczyk - pian / Michal Baranski - bass / Lukasz Zyta - drums / Mr Krime - gramophones, instrumente electronice;

Printre ceilalti artisti straini ce vor urca pe scena festivalului, ii remarcam pe artistul Sud American MATHIAS MARCOS (Arg.), care ne va prezenta - in premiera in Romania!!! - un show integral cu binecunoscutele melodii ale indragitului seria Narcos! Mathias ne-a promis… Plata o Plomo!

Argentinianul LUCAS MOLINA revine cu un foarte “caliente” proiect de Flamenco Jazz, iar extrem de talentatul chitarist de dincolo de prut LIVIU NEGRU alaturi de trioul sau ne va prezenta premiera proiectului “Portrait In Black And White”.

Lineupul autohton aliniaza nume importante ale scenei romanesti, printre care ALEXANDRA USURELU feat. Cristian Soleanu cu cel mai nou proiect al ei “Usor Jazz”, trompetistul DAN NICOLAU, cunoscut discipol al legendarului Miles Davis care ne va prezenta un tribut adus Maestrului, PETRA ACKER QUARTET sau redutabilul saxofonist CATALIN MILEA.

Artileria grea a saxofonistilor va fi intarita si de legendarul GARBIS DEDEIAN Quartet, care va prezenta ultimul sau material discografic “Armine”, sau de Sax Lounge-ul care va “acompania” fiecare zi a festivalului.

Nu in ultimul rand, VERAN ZORILA, probabil unul dintre cei mai marcanti reprezentanti ai curentului Smooth Jazz romanesc, vine cu “Sax Appeal”, alaturi de talentata si fermecatoarea violonista AMADEEA VIOLIN si bandul lor. Pe langa acestia, COOL CATZ JAZZ si multi altii vor intregi programul festivalului, ce va fi actualizat pe masura ce noi artisti vor fi confirmati!

PROGRAM:
“BRICK LANE JAZZ FEST 2018” va avea loc in perioada 10 - 12 August 2018, in parcul Herastrau. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc pe iabilet.ro si in reteaua iabilet din toata tara.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele Statiile de Plata SelfPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Bilete:

Abonament V.I.P - 450 lei
Abonament 3 zile - 150 lei
Bilet ziua 1 - 75 lei
Bilet ziua 2 - 75 lei
Bilet ziua 3 - 75 lei

Mai multe detalii: https://www.iabilet.ro/bilete-brick-lane-jazz-festival-34607/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2042
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1542 zile, 17 Iul. 2018

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3639

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
  • Ai ceva de zis?

    .