poze festivalul de placinte si merinde

FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE

Bucuresti , Bucuresti. Joi 4 Mai 2023 09:00 - Duminică 7 Mai 2023
Bulevardul Basarabia, Parcul National

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Aţi auzit vreodată de chimney cake? Nici noi, aşa că am făcut nişte “cercetări” amănunţite şi am aflat că este un kurtos kalacs umplut cu diverse ingrediente: înghețată, frișcă, creme sau fructe. Dar de faimoasa alivancă moldovenească ca la Humulești după reţeta originală a Smarandei mama lui Ion Creangă? Dacă doriţi să încercaţi aceste preparate inedite şi multe, multe altele, weekendul acesta aveți ocazia intrucât se anunţă surprinzător de savuros. Vă aşteptăm începând de joi, 4 mai, şi până duminică, 7 mai, pe Bulevardul Basarabia, la intrarea de la Parcul Naţional la FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE, şi promitem că nimeni nu va pleca fără să încerce un preparat spectaculos, dulce sau sărat, o paradă impresionantă de plăcinte, clătite, kurtos kalacs deosebiți, waffles şi merinde aburinde, tradiţionale sau contemporane, de toate pentru toate gusturile.

Mii de kurtos kalacs, de toate dimensiunile, copţi la foc continuu, cum nu s-au mai văzut, glazuraţi sau umpluţi cu cele mai ademenitoare ingrediente: nuci, fructe, miere, cu topping de ciocolată, Nutella sau caramel, iar VEDETA va fi kurtosul umplut cu îngheţată, de toate sortimentele bineînţeles şi cu topping la alegere.
Dacă deja vă “plouă în gura” să ştiţi că surprizele nu se opresc aici, pentru că tot la FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE de pe Bulevardul Basarabiei vor defila şi ALIVENCILE MOLDOVENEŞTI de toate felurile: alivenci cu caş zi ceapă verde și mărar, alivenci cu caș și spanac, alivenci cu căpșuni, alivenci cu dovleac, alivenci cu urda și brânza sărată, dar şi poalen’n brâu veritabile, tot din Bucovina.
Parada merindelor va continua cu plăcinte coapte, munteneşti, olteneşti cu brânză şi praz, langoşi pufoşi cu umpluturi dulci sau sărate, cu creme, fructe sau brânzeturi, dar şi checuri şi cheseecakeuri, cozonaci “bătuţi bine”, clătite, gogoşi, îngheţată, turtă dulce şi multe altele.
Tot în buricul târgului la Festivalul de Plăcinte şi Merinde, vei găsi sfârâind dis de dimineaţă grătare pline cu mititei tradiţionali, bulz tradițional, frigărui sau fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun, preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe, jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți, alături de garnituri şi salate cât mai colorate şi diversificate.
Rețete spectaculoase, inedite, delicioase, gata să cucerească și cel mai pretențios spectator, o selecție specială de delicii culinare numai bune de așezat pe masă, preparate din bucătăria tradițională românească, trufandale ale primăverii, pregătite în zeci de rețete delicioase, sunt gata să cucerească gusturile bucureștenilor.
Cu siguranţă vremea frumoasă din acest weekend va fi cel mai bun prilej de a petrece mai mult timp alături de noi, pe Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional, de joi, 4 mai, şi până seara târziu pe 7 mai. Vă așteptăm cu drag.

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-de-placinte-si-merinde-bulevardul-basarabia/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2354
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 361 zile, 03 Mai. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .