poze festivalul lasata secului postului de craciun

FESTIVALUL “LĂSATA SECULUI” POSTULUI DE CRACIUN

Bucuresti , Bucuresti. Joi 10 Noiembrie 2022 09:00 - Duminică 13 Noiembrie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/2000

Află ce trebuie să pui pe masă înainte de Postul Crăciunului la FESTIVALUL “LĂSATA SECULUI” ce se va desfăşura în PARCUL IOR- ZONA BISERICA DE LEMN MARAMUREŞEANA ÎN PERIOADA 10 – 13 NOIEMBRIE. În acest weekend, bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi la un adevărat festin culinar, să petreacă alături de familie şi prieteni, cu bucate alese, “de dulce”, aşa cum o cere datina dinaintea Postului Crăciunului. De “Lăsata Secului înaintea Postului de Crăciun” se fac plăcinte cu brânză, se bea vin şi se mănâncă fripturi. De aceste ingrediente savuroase, şi nu numai, vor avea parte toţi cei prezenţi la Festivalul din Parcul IOR, începând de joi, 10 noiembrie, şi până duminică, 13 noiembrie.

Vom da startul celui mai mare festin gastronomic închinat Sărbătorii “Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului”, cu sarmale, ciorbe, fripturi, plăcinte și vinuri alese. Organizatorii vor aduce în fața publicului o inedită îmbinare a tradițiilor și obiceiurilor populare legate de această sărbătoare. Vor avea loc expoziții și ateliere tradiționale, în care se vor prezenta rețete vechi, de sute de ani și bunătăți pregătite chiar sub ochii vizitatorilor.
Vedetele festivalului vor fi cu siguranţă ceaunele, cuptoarele și vasele de lut tradiționale, în care vor fierbe aburind miile de sarmale pregătite chiar sub ochii oaspeților ce ne vor trece pragul, produse tradiționale precum păstrama de berbecuț la grătar, păstramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguță, cotlete de berbecuț la grătar, păstrama în bere la tigaie, sloi de oaie, păstrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu vin, precum și brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor.
Tot în “buricul târgului” veţi descoperi şi tainele celor mai “acre” murături şi a celor mai dulci gemuri şi dulceţuri de toamnă, iar pentru cei care se pregătesc pentru zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, numai bune de păstrat peste iarnă.
La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi aromate, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, însă nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii” din ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Toate acestea vor fi pregătite și pentru a putea fi luate acasă, aşadar VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREȘTI, lângă Biserica Maramureşeană!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2140

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 84 zile, 07 Nov. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 103

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
atelier de mar i oare quilling la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE QUILLING – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 3 Februarie 2023
atelier de mar i oare din fetru la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE DIN FETRU – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 10 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .