poze festivalul placinte i dovleci

FESTIVALUL PLĂCINTE ȘI DOVLECI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 19 Octombrie 2023 09:00 - Duminică 22 Octombrie 2023
Bulevardul Basarabia

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Se aude “pe la colţuri” că pe Bulevardul Basarabia din București, în perioada 19-22 octombrie, se va întâmpla ceva spectaculos. Și, din fericire, nu e doar un zvon: a venit momentul să vă dezvăluim ceva ce cu greu am putut ține secret, ne întoarcem iar şi iar... pe Bulevardul Basarabia din Capitală! Aşa că începând de joi, 19 octombrie, şi până duminică, 22 octombrie, ne găsiţi la intrare în Parcul Naţional să bifăm și sezonul de toamnă cu FESTIVALUL PLĂCINTE ȘI DOVLECI! Ca de obicei se anunţă mare spectacol culinar, şi nu oricum, ci cu două VEDETE ale toamnei - plăcinte şi dovleci, cu sutele, cu miile, după poftă şi priceperea fiecăruia!

Ți-ai dorit vreodată să te afli în mijlocul unui peisaj tomnatic desprins dintr-un basm? Ei bine, acum ai ocazia perfectă să trăiești acest vis. Bulevardul Basarabia se va transforma într-un tărâm plin de culoare, decorat cu frunze căzute și dovleci sculptați, unde vei simți gustul și mirosul autentic al toamnei.
Dar să nu uităm principalul motiv pentru care suntem aici – plăcintele, gata să îți încânte gusturile, o adevărată simfonie a tradiției românești De la plăcinte cu mere dulci și aromate, până la cele cu dovleac sau brânză sărată, vestitele poale-n brâu moldoveneşti, alivenci moldovenesti cu dovleac, langoşi cu zeci de topinguri, plăcinte crețe de maramureş, plăcinte munteneşti, gogoşi simple sau umplute, dulci, sărate sau picante, vei găsi o varietate de arome care îți vor face papilele gustative să danseze de bucurie.

Pentru cei mici și creativi, avem ateliere de creație unde se vor putea distra și învăța lucruri noi. Vor putea să-și decoreze dovlecii, să picteze frunze uscate sau să confecționeze obiecte de toamnă. Toată lumea e binevenită să-și lase imaginația să zburde.
Și, bineînțeles, nu putem uita de deliciile culinare tradiționale. Pe lângă plăcinte, veți găsi mâncăruri cu specific românesc, grătare, mititei, cotlete şi jamboane, mămăligă, sarmale, cârnăciori cruzi, afumaţi, perpeliţi, și multe alte bunătăți. Și pentru a vă încălzi, ceaiurile fierbinți și vinul fiert vor fi mereu la dispoziție.


Deci, “daţi sfoară-n ţară” și veniți să vă bucurați de tot ce ne ofertă toamna la Festivalul Plăcinte și Dovleci, în perioada 19 – 22 octombrie, pe Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional!

Ne vedem acolo!


Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-placinte-si-dovleci-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3818
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 194 zile, 16 Oct. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
lord of the dance

LORD OF THE DANCE

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Mai 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert luis gabriel haziran

Concert Luis Gabriel & Haziran

Bucuresti, Bucuresti. Joi 6 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .