poze festivalul placintelor

Festivalul Plăcintelor

Bucuresti , Bucuresti. Joi 29 August 2019 09:00 - Duminică 1 Septembrie 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 1000/0

A VII- A EDIȚIE A FESTIVALULUI PLĂCINTELOR ÎŞI DESCHIDE PORŢILE ÎN PARCUL NAŢIONAL, ÎN PERIOADA 29 AUGUST - 01 SEPTEMBRIE 2019! Startul petrecerii îl dăm împreună, la “Festivalul Plăcintelor”, un eveniment savuros ce vă încânta gusturile celor mai pretenţioşi oaspeţi!

O paradă de 100 de metri de plăcinte vă face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL PLĂCINTELOR" din Parcul Naţional, Sector 2 Bucureşti, un festin gastronomic la care toţi bucureştenii sunt invitaţi de joi până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"
Vedetele incontestabile ale evenimentului vor fi bineînţeles Plăcintele, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele şi pentru toate gusturile.
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate Plăcintelor, organizatorii vă provoacă să savuraţi plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome şi culori, un adevărat spectacol gastronomic!
De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă "de la mamă ei", poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, o Mare Unire În Gusturi şi-n Plăcinte!
Şi… special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, plăcintă de casă sârbeasca cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci său sărate, plăcinte greceşti, plăcinte tătare şi turcesti- suberek, plăcintă cu carne de vită, paie şi mentă, brânză şi mentă, în foi fine, lipie subţire cu carne de vită, ceapă, ardei kapia, usturoi şi condimente, o multitudine de reţete şi o gamă variată de plăcinte, din care aveţi ce alege.
Toate preparatele conţin ingredienţe sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.
Cei care nu și-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluită, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de miţitei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și păstrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere...din belșug și cu licori angelice din struguri, prune, căise, piersici, vișine și pere.
Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracție pentru cei mici, muzică și activități pentru întreaga familie, această este rețeta perfectă pentru un weekend reușit!
Meșterii populări vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
Toate aceste surprize vă așteaptă de joi 29 august până duminică 01 septembrie, în Parcul Național din Capitală, unde sunteți poftiți cu drag! Intrarea este liberă, de dimineața până seară târziu!!!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/759050087847081/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3785

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1192 zile, 26 Aug. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
curs v ray corona si arnold randare in 3d studio max

Curs V-Ray, Corona si Arnold, randare in 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
curs corel draw intensiv

Curs Corel Draw intensiv

Bucuresti, Bucuresti. 1 Dec 2022 - 15 Dec 2022
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
coaching pentru traineri

Coaching pentru traineri

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 16 Decembrie 2022
  • Ai ceva de zis?

    .