poze bucharest international dance film festival 2018

Bucharest International Dance Film Festival 2018

Bucuresti , Bucuresti. Joi 6 Septembrie 2018 19:00 - Duminică 9 Septembrie 2018

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Cea de-a patra ediție a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 6 - 9 septembrie 2018, găzduit de șase spații din Capitală.

În anul Centenarului, tema celei de-a patra ediții a BIDFF este „[re]tracing” - urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile oamenilor și ale comunităților din care fac parte.

Evenimentele se vor desfășura la Cinema Elvire Popesco, CNDB - Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, DESCHIS Gastrobar, Deschis Atelier, Linotip - Centru Independent Coregrafic, Cinetic și Qreator by IQOS.

Festivalul se va deschide pe 6 septembrie cu lungmetrajul DANCER în regia lui Steven Canton, un documentar despre viața lui Sergei Polunin, care a revoluționat lumea dansului, devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet. Documentarul este o explorare fără precedent a unui artist complex, care a făcut ca baletul să devină viral. Dar virtuozitatea are prețul ei.

De la 21:30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, propunem un itinerariu inedit în timpuri și spații coregrafice creative, care oferă o imagine dinamică a avangardei dansului și filmului românesc prin proiecția "MIDNIGHT SPECIALS | A selection of Romanian archive dance films".

Pe 7 septembrie, Deschis Atelier găzduiește vernisajul expoziției și performance-ul Clyde Chabot, A Museum (Theatre), o instalație teatrală și fotografică, la granița dintre teatru și artă vizuală, instalația încurajează spectatorii să-și dezvăluie generozitatea și sensibilitatea. De asemenea, la DESCHIS Gastrobar are loc proiecția filmelor românești selectate anul acesta în Competiția Națională a festivalului. Iar pe 8 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, 30 de scurtmetrahje vor fi prezentate în cadrul competiției internaționale.

În zilele de 7, 8 și 9 septembrie la CINETic au loc vizionări ale lungemtrajului 3D MY LIFE REHEARSED IN ONE LEG în regia lui Bogdan Mustață.

Anul acesta, artiștii sunt invitați să participe la două workshopuri pe bază de înscriere - Stories in Movement - Dance Film Development Lab (pentru creatorii de film) și Workshop Adrien Ouaki (pentru dansatori, coregrafi și actori cu un nivel intermediar și avansat).

În ultima zi a festivalului, are loc performance-ul IRIS - un spectacol de Johanna Nuutinen | BIDFF #4 prezentat în premieră în România. Spectacolul multidisciplinar explorează teme precum puterea, dorința și supraviețuirea prin dans, film și fotografie. Tot pe 9 septembrie, la Cinema Elvire Popescu, urmărim Hail the New Puritan, un portret fictiv realizat de Charles Atlas al carismaticului coregraf Michael Clark, ce servește drept o evocare puternică a decadenței studiate a subculturii post-punk a Londrei anilor 80.

Tema ediției este [RE]TRACING
„Am cautat si am gasit modalitati ingenioase de a arhiva memoria colectiva, dar si speculatii indraznete asupra viitorului, prin care ne dorim să oferim un context de repozitionare a «individului» in raport cu «cei multi», chiar daca asta inseamna sa alteram voit asa numitul «adevar general valabil».”
— Simona Deaconescu, director artistic BIDFF

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociatia Tangaj Dance.

Realizat cu sprijinul:

Centrul National al Cinematografiei / Romanian Film Centre, Institutul Cultural Român, Consulatul Onorific al Republicii Islanda la București, British Council Romania, Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București, 4 Proof Film și DHL Express Romania.

Parteneri: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez din România), Centrul Național al Dansului București, Deschis Atelier & Deschis Gastrobar, Linotip - Centru Indepedent Coregrafic, Qreator by IQOS.

Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1136
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2121 zile, 31 Aug. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .