poze explore dance festival editia a 5 a

eXplore dance festival, editia a 5-a

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Octombrie 2010 19:00 - Duminică 10 Octombrie 2010

Categorii: Festivaluri

Asociatia 4Culture anunta editia a 5-a a festivalului international de dans contemporan eXplore dance festival, care va avea loc la Bucuresti intre 1-10 octombrie.

Unic ca amploare in Romania, festivalul prezinta in fiecare an importanti coregrafi internationali si ofera un cadru special promovarii tinerilor artisti.

Aflata pentru prima data in Romania, binecunoscuta companie de dans Ultima Vez/Wim Vandekeybus (Belgia) va prezenta in deschiderea festivalului spectacolul Monkey Sandwich (premiera 2010). Spectacolul va avea loc la Teatrul Odeon in zilele de 1 si 2 octombrie.

Regizor, coregraf, actor si fotograf, Vandekeybus si-a inceput cariera in 1985 intr-un spectacol al celebrului Jan Fabre, pentru a infiinta doi ani mai tarziu propria companie, Ultima Vez, care i-a adus ulterior si consacrarea pe scenele internationale. Spectacolele sale reprezinta o fuziune speciala intre teatru, dans, muzica si film, iar in Monkey Sandwich filmul joaca un rol aparte,
performerul interactionand cu personajele de pe ecran. Intre colaboratorii de marca ai lui Vandekeybus de-a lungul anilor se numara David Eugene Edwards, David Byrne sau Marc Ribot, care au compus muzica pentru cateva dintre creatiile sale.

Intre spectacolele invitate in acest an in cadrul eXplore dance festival se mai regasesc: Dance for nothing, de Eszter Salamon (Ungaria/Germania), I did once a piece (walk+talk), de Milli Bitterli (Austria), How heavy are my thoughts, de Ivana Muller (Croatia/Olanda).

Festivalul va gazdui de asemenea proiectii de filme de dans Ultima Vez/Wim Vandekeybus, ateliere de dans (tehnici de miscare si yoga), precum si prezentari si intalniri cu publicul ale artistilor invitati.

In aceeasi perioada, Asociatia 4Culture organizeaza rezidentele internationale Jardin d'Europe, finalizate cu prezentari informale deschise publicului. Jardin d'Europe reuneste 9 parteneri europeni, intre care si Romania, fiind co-finantat prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii
Europene.

Mai multe detalii: http://www.exploredancefestival.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 568
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3486 zile, 07 Aug. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 23 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .