poze festivalul comediei romanesti festco 2015 editia a xiii a

FESTIVALUL COMEDIEI ROMÂNEŞTI FestCO 2015 - EDIŢIA A XIII-A

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 23 Mai 2015 - Duminică 31 Mai 2015

Categorii: Festivaluri

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 şi are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească, informează un comunicat remis MEDIAFAX.Festivalul se va deschide sâmbătă, la ora 18.00, pe scena aflată în faţa Teatrului de Comedie, cu un moment inspirat de tematica ediţiei din acest an. Spectatorii sunt invitaţi să vizioneze în continuare, în sediul Teatrului de Comedie, spectacolele "(N)aum" - texte de Gellu Naum, regia Mariana Cămărăşan, coproducţie UnTeatru şi Teatrul Metropolis, şi "La vita e bella", de Radu F. Alexandru, regia Vlad Cristache, producţie a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfăşurat de-a lungul a nouă zile, va cuprinde o secţiune "IN", în care se află în concurs cele mai bune producţii pe texte de comedie românească din întreaga ţară, care au avut premiera în 2014, o secţiune "OFF" în care sunt prezentate spectacole din sectorul independent, spectacole de teatru pentru copii şi tineret şi spectacole câştigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni, evenimente în aer liber (pe strada Poştei), care vor începe la ora 21.30 (proiecţie de filme româneşti de comedie, concert, spectacol de improvizaţie, street art), "Laboratorul de comedie" - workshop de scriere dramatică desfăşurat în parteneriat cu Drama League New York, spectacol - lectură cu textele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediţia a X-a, proiecţie documentar şi lansare catalog expoziţie "Comedia REMIX", proiect care îşi propune să readucă în atenţia publicului momente marcante din istoria Teatrului de Comedie, realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, prezentarea a două dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului de Comedie - "Poker" (200 de reprezentaţii) şi ". ..escu" -, care vor fi celebrate fiecare printr-o mini-expoziţie de fotografii şi cronici.

Festivalul se va încheia pe 31 mai, cu Gala festCO, în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediţia a XIII-a, şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziţiei de fotografii realizate de Emanuel Tânjală - Hai la gard! - Siliştea Gumeşti 2014.

În final, va fi prezentat publicului spectacolul-eveniment "Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?", text scris de Cătălin Ştefănescu după romanul "Moromeţii", de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, producător Teatrul Act.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO este organizat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Sursa: www.gandul.info, www.agerpres.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1083
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2072 zile, 23 Mai. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
  • Ai ceva de zis?

    .