poze festivalul namaste india

Festivalul Namaste India

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 25 Iunie 2022 09:00 - Duminică 26 Iunie 2022
Strada DIONISIE LUPU nr 46, Casa Universitarilor

Categorii: Festivaluri

În perioada 25-26 iunie 2022, ediția a XIII-a a Festivalului „Namaste India” aduce din nou la Bucureşti aromele, culorile şi farmecul acestei țări cu o vastă cultură și o incredibilă diversitate de tradiţii, religii și limbi vorbite. Organizat de Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu nr. 46, București, între orele 09:00 şi 20:00.

Timp de două zile, publicul este invitat să participe la concerte de Bhajan, Kirtan și Qawwali, să descopere stilurile de dans Bharatanatyam și Bollywood, să asculte poveşti de călătorie, să cunoască, în cadrul prezentărilor de carte, ritualistica indiană și opera unor mari gânditori, precum Jiddu Krishnamurti, Ramana Maharshi, Nisargadata Maharaj, să ia parte la sesiuni de yoga tradițională și meditație, dar şi să deguste câteva din specialitățile culinare ale Indiei.

O activitate nelipsită din cadrul festivalului este parada sari-urilor, ce va ilustra frumuseţea și misterul celui mai vechi veşmânt al femeii indiene şi a modurilor de a-l purta în funcţie de zona geografică, de aspectele religioase şi socio-culturale ale vieţii, de anotimpuri, de materialele din care sunt confecţionate, de culorile şi semnificaţiile acestora.

Pe de altă parte, ediţia de anul acesta se va concentra şi pe legătura strânsă dintre cultura indiană şi cea română, legătură evidenţiată prin influenţa pe care a avut-o Amita Bhose - important eminescolog, scriitoare şi traducătoare din bengali şi română - asupra culturii române. Prin traducerea piesei „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în bengali, Amita Bhose a realizat o punte culturală între cele două ţări, iar publicul interesat va avea ocazia să participe la lansarea ediției bilingve a acestei opere în cadrul festivalului. Aceasta este, de fapt, prima traducere în India, direct din limba română, a unei opere literare românești.

Vizitatorii vor mai putea să se bucure de pictură cu henna ori de un atelier interactiv despre arta tradițională Rangoli. De asemenea, pot participa la prezentări având ca temă ayurveda, astrologia și filozofia vedică. În plus, pentru cei pasionaţi de limbi străine şi curioşi să înveţe câte ceva despre limbile Indiei, am pregătit un workshop despre câteva dintre limbile principale ale subcontinentului indian: sanscrită, hindi, bengali sau tamilă.

Ca în fiecare an, vizitatorii îşi vor putea cumpăra de la târgul de produse artizanale articole vestimentare, accesorii şi suveniruri, cărți, precum și ingrediente specifice bucătăriei indiene și asiatice.

Accesul la activitățile din cadrul festivalului este pe bază de bilet de intrare, având prețul de 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Copiii au intrarea gratuită.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro

Organizatori: Centrul Cultural Rabindranath Tagore, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România.
Sponsori: ORGANIC INDIA România

Mai multe detalii: http://namasteindia.ro/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 762
Cuvinte cheie: Festival , India , Muzica , dans , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 661 zile, 23 Iun. 2022

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .