poze festivalul national gica petrescu in memoriam 100 de ani

Festivalul National "Gica Petrescu" - in memoriam 100 de ani

Bucuresti , Bucuresti. Luni 4 Mai 2015 18:30 - Miercuri 6 Mai 2015
Str. Ion Campineanu nr. 28

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 1200/12000

Festivalul Național “IN MEMORIAM GICĂ PETRESCU” are menirea de a celebra solemn amintirea marelui Maestru cât și misiunea de a promova cultura românească. Cântecele sale de muzică ușoară, de petrecere, romanţele şi canţonetele interpretate timp de peste 70 de ani cu un desăvârşit profesionalism l-au consacrat definitiv, aducându-i un loc de cinste printre monştrii sacri ai muzicii româneşti. Ideea organizării la București a unui festival național cu specific de concurs pe tematica muzicii ușoare, dar și de petrecere și voie bună, este quintesența împlinirii unei datorii de onoare pentru valorificarea unui anumit gen artistic, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Aparent, este o ediţie obișnuită, dar s-a avut în vedere faptul că în anul 2015 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Maestrului Gică Petrescu, putând astfel afirma că deja, prin sărbătorirea Centenarului, o primă filă de istorie a tradiției a început a se materializa. O istorie care se va lega de acum de Capitala României, devenind ulterior locul de desfășurare a unui mare festival naţional dedicat acestui Mare Maestru al muzicii românești. Întrucât s-a constatat o lipsă acută de informare asupra valorilor culturii româneşti, grupul ţintă nu vizează doar tinerii care, în contextul dezvoltării tehnologice şi a numeroaselor alternative de petrecere a timpului liber şi-au pierdut interesul pentru activităţile culturale şi artistice, ci cuprinde şi oameni din toate categoriile de vârstă dornici de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele cu privire la istoria culturii româneşti și la valorile care nu trebuie uitate, ci mereu amintite prin orice fel de modalitate. Să ne plecăm cu sinceritate în faţa memoriei lui Gică Petrescu şi să ne pregătim, aşa cum se cuvine, să deschidem porţile unui mare regal ce-i va purta de acum numele peste veacuri. Dorim ca şi ediţia jubiliară din 2015 să se contureze ca o reuniune artistică de excepţie, o sărbătoare, prin cântec și tradiție, a românilor de pretutindeni !

OBIECTIVE ȘI IMPLEMENTARE

- Comemorarea Maestrului Gică Petrescu, care şi-a început cariera în perioada interbelică, ca simbol al muzicii uşoare și de voie bună, păstrând vie această cultură specifică prin cântecele sale.
- Facilitarea accesului la cultură şi educaţie a tuturor iubitorilor de artă și frumos.
- Îmbunătaţirea gradului de informare a tuturor utilizatorilor, prin promovarea culturii muzicale.
- Dorinta de a contribui, printr-o abordare integrată, la îmbunătăţirea semnificativă a gradului de protejare și promovare a valorilor reprezentative patrimoniului muzical românesc.
- Facilitarea accesului populaţiei la evenimente culturale cât mai diverse.
- Educarea şi informarea populaţiei, în special a tinerilor, în domeniul cultural-artistic.
- Încurajarea implicării civice în organizarea şi desfăşurarea proiectelor cultural-educative.
- Implicarea activă a instituţiilor şi autorităților locale în organizarea de proiecte cu tematică specific culturală, cum este și cel în memoria Maestrului Gică Petrescu, dar şi a altor mari oameni de cultură.
Proiectul necesită o perioadă de implementare de circa 6 luni, festivalul desfăşurându-se pe durata a trei zile, 4-6 mai 2015. Festivalul se va desfăşura la Sala Palatului, Bucureşti.
- Se va organiza în mod deosebit un festival-concurs de interpretare (cu o preselecție în martie 2015), pe două secțiuni: de muzică ușoară, romanțe și alte de muzică de petrecere și voie bună, specifice repertoriului Maestrului Gică Petrescu, scopul concursului constituindu-l:
- promovarea tinerelor valori din domeniul muzicii ușoare, romanțelor, muzicii de petrecere și voie bună;
- încurajarea tinerelor talente din domeniul muzicii ușoare, romanțelor, muzicii de petrecere și voie bună, în sensul cunoașterii și valorificării potențialului repertoricesc al maestrului Gică Petrescu;
- implicarea eficientă a mijloacelor mass-media naționale ín procesul de valorificare scenică și promovare a potențialului artistic al tinerilor interpreți din acele genuri muzicale.
- Se vor organiza conferinţe de presă şi se vor emite comunicate de presă.
- Se vor stabili întâlniri cu autorităţile şi instituţiile locale pentru a stabili eventuale parteneriate în vederea bunei desfăşurări a Festivalului.
- Se vor realiza şi distribui materiale publicitare (afișe, flayere, broșuri etc.) pentru a asigura vizibilitatea proiectului.
- Se va realiza un film de tip reportaj / documentar despre viaţa şi activitatea Maestrului Gică Petrescu, ce va fi proiectat pe toată durata evenimentului.
- Se vor efectua transmisii radio și Tv de la Festival.
- Se va organiza o expoziție cu obiecte ce au aparținut Maestrului Gică Petrescu și se vor amenaja standuri cu vânzare de cărţi despre viaţa Maestrului, dar şi cu CD-uri şi DVD-uri ce vor conține melodii interpretate de el.
- Vor fi invitați comunitatea locală, instituţiile publice, oameni de cultură, artişti consacraţi în domeniu, VIP-uri şi mass-media.

Pret bilet: 60 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2208

Eveniment postat de organizator

dan

Adaugat in urma cu 3388 zile, 08 Ian. 2015

Adaugat de "Gica Petrescu"

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .