poze spotlight 2019 apel de proiecte europa digitala europa viit

SPOTLIGHT 2019 – APEL DE PROIECTE – „EUROPA DIGITALĂ. EUROPA VIIT

Bucuresti , Bucuresti. Joi 18 Aprilie 2019 20:00 - Duminică 21 Aprilie 2019

Categorii: Festivaluri

Numar min/max participanti: 100/500000

LANSARE APEL DE PROIECTE PENTRU TINERI ARTIȘTI

Primăria Capitalei prin ARCUB anunță o nouă ediție a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, care va avea loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). A cincea ediție a festivalului de la București îl are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon și marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției de anul acesta, intitulată: EuropeLights.

Tema acestei ediții – EuropeLights– celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.

Apel de proiecte – „Europa digitală. Europa viitorului”În acest context, se lansează apelul de proiecte destinat tinerilor artiști, arhitecți și designeri aflați la început de drum, cu tema „Europa digitală. Europa viitorului”. Participanții sunt invitați să propună instalații artistice interactive, bazate pe lumină, care să abordeze cel puțin unul din următoarele aspecte: „Cum va arăta Europa în viitor?”, „Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri și de azi”.

Apelul de proiecte a fost inițiat pentru a oferi tinerilor artiști o platformă de afirmare și pentru a identifica cele mai creative proiecte, în stadiu de schiță, care au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea.

Termenul limită de înscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2019. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie 2019 și va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum și un buget de maximum 5.000 de euro pentru producția instalației. Proiectul câștigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.Mai multe detalii privind înscrierea, regulamentul concursului și modalitatea de selecție a lucrărilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.roși pe www.arcub.ro.

Mai multe detalii: http://spotlightfestival.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1401

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 1916 zile, 25 Feb. 2019

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .