poze weekend armenesc la fabrica

Weekend Armenesc La FABRICA

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 14 Septembrie 2018 10:00 - Duminică 16 Septembrie 2018
Club Fabrica, Strada 11 iunie nr. 50

Categorii: Festivaluri

Voi știați că numele original al țării în limba armeană era Hayk (pluralul pentru "armeni", ad literam)? Conform legendelor de pe teritoriul țării din Orientul Apropiat, HAIK ar fi fost strănepotul lui NOE și strămoșul poporului armean.

Nu întâmplător, băutura legendară a armenilor, brandy-ul recunoscut internațional și savurat de însuși Winston Churchill, poartă numele de Ararat (Numele muntelui unde s-a oprit Arca lui Noe). Ararat este un distilat, un vin ars armenesc, învechit în butoaie de stejar caucazian de peste o sută de ani, obținut dintr-un soi de struguri străvechi.

Știați că viticultura are o tradiție de 6 100 de ani în Armenia? În Antichitate, teritoriul de azi al acestei țări caucaziene era denumit „Ţara vinului”. Aici vinul „curgea” pe Eufrat către Babilon, după cum menţionează Herodot în scrierile sale. Brandy-ul Ararat este foarte fin, uleios, are un gust prelung, original şi intens, cu tente de alune de pădure, vanilie, ciocolată, portocale sau nuci.

Pe lângă Whiston Churchill, Ararat a fost savurat și recomandat de nume precum Charles Aznavour, Emir Kusturica, George Benson, Ian Gillan (Deep Purple), Michel Platini, Peter Gabriel și Lech Walesa.

Ce vă așteaptă la Weekend-ul Armenesc?
Și dacă tot v-am vorbit de brandy, o să puteți asocia această licoare bahică cu preparate autentice armenești gătite de bucătarul armean Paul Agopian.

Paul este un pasionat al bucătăriei armenești și un căutător al tradițiilor poporului său. Pasiunea pentru bucătărie și în special pentru bucătăria armenească, își are locul în istoricul familiei sale, străbunicul său fiind un mare bucătar și negustor de cafea, stabilit în București în anul 1920.

Paul găsește inspirație în mirodeniile armenești. În rețetele lui găsești peste 300 de tipuri diferite, mirodenii pe care le folosește pentru a îmbogăți gustul preparatelor.

Paul Agopian este pasionat de bucătărie, fie că vorbim de gastronomie sau cofetărie. Baclavalele sale armenești sunt deseori considerate ca fiind ambrozia zeilor sau nectarul zeilor.

Dincolo de preparatele savuroase vă puteți delecta cu expoziții de fotografie și vizionări de filme premiate internațional.

Expoziție de fotografie ”Armenia, oameni și locuri” - Artisti: Karapet Karo Sahakyan și Andreea Tănase

Expoziție de fotografie, ”Armeni în România”
Andreea Tănase

Andreea Tănase este fotojurnalist independent și documentarist cu o experiență de peste 15 ani în fotografia de presă. A abordat subiecte diverse, de la știri la reportaje sociale și fotodocumentare și s-a apropiat de contextul social și cultural din România.

A lucrat la ziare de top din țara noastră și a colaborat cu reviste și agenții de fotografie de renume din România și din străinătate. Fotografiile și articolele sale au apărut în publicații precum National Geographic Romania, Geo Romania, Foreign Policy Romania, British Photo Agency, Intact Images, Mediafax, Ostphoto, Amnesty International Journal, Ararat Magazine, Die Welt, Die Tageszeitung sau Die Presse.

Filmele pe care le puteți urmări sunt:
- Ararat regizat de Atom Egoyan din 2002
- The Color of Pomegranates regizat de Serghei Parajanov

Acel moment când cuvintele scrise se transformă în opere de artă atemporale

La atelierul de caligrafie vei descoperi cum se transformă numele vostru într-o operă de artă. Scrierea armeană se pierde în negura istoriei, iar caligrafia pur și simplu este spectaculoasă.

Anahid Alice Danielian face parte din comunitatea armenilor din România, participând activ la toate activitățile organizate de Uniunea Armenilor din România.

Limba armeană a învățat-o încă din copilărie, provenind dintr-o familie de armeni, iar apoi, și-a îmbogățit cunoștințele în cadrul cursurilor organizate la Școala Armeană de Duminică din București, sub îndrumarea profesoarei Ulnia Blănaru.

Vino să descoperi misterele alfabetului armenesc alături de Anahid! Bonus: Poți să înregistrezi cum se pronunță în limba armeană diverse cuvinte, inclusiv numele tau sau hobby-urile tale :)

Vrei mai mult? Avem o zonă pentru tatuaje cu henna, seară de muzică ambientală, dans și concert de jazz.

Arta tatuajelor HENNA

Victoria Nazarian – Artist și designer. Având rădăcini armene, Victoria este specializată în domeniul designului grafic, cu o experiență de peste nouă ani în îmbinatul stilului tradițional cu cel minimalist. Pasiunea pentru pictura cu henna a apărut din dorința de a transforma timpul în emoții, o alchimie intrinsecă genuină.

JAZZ armenesc la superlativ

Garbis Dedeian este un nume de referinţă în jazz-ul românesc, un instrumentist de excepţie, compozitor, muzician şi un promotor de tinere talente. Garbis Dedeian este binecunoscut fanilor jazz-ului ca interpret la saxofon tenor şi sopran, ca lider de grup, profesor de jazz, orchestrator şi compozitor, fiind considerat de critica de specialitate saxofonistul numărul unu al României şi unul dintre cei mai apreciaţi din Europa.

Capriel Dedeian este un chitarist şi compozitor român de origine armeană, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și din Armenia. Capriel Dedeian este un artist activ şi plurivalent în ambientul vieţii muzicale româneşti, dar mai presus de toate, un foarte talentat chitarist.

Dans cu aromă de Caucaz

Coregraf, dansator, pasionat de fotografie și fitness, Miko Baghdasarian este un membru al comunității armene din România. Principala pasiune este dansul, iar alături de câteva prietene dansatoare profesioniste a format trupa de dans Miko & Crew, trupă cu un stil inedit, ce îmbină elemente tradiționale armenești cu cele ale dansului modern.

Trupa Miko & Crew a participat la diferite evenimente și festivaluri, precum: Festivalul Ambasadelor, Ziua Minorităților Naționale, emisiunea ”Vorbește Lumea” - PRO TV, Ziua Internațională a Dansului UNESCO, Teatrul Nottara și Festivalul Strada Armenească.

Vă așteptăm să descoperiți Armenia așa cum n-ați făcut-o până acum și să cunoașteți comunitatea armenilor din Capitală.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1351
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2057 zile, 31 Aug. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .