poze natura fest

NATURA Fest

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 5 Iunie 2015 11:00 - Sâmbătă 6 Iunie 2015
Parcul Cismigiu

Categorii: Jocuri si Concursuri , Muzica si Concerte , Sport si Excursii

Celebrăm Ziua Internațională a Mediului (5 iunie) în Parcul Cișmigiu cu expoziții de artă cu materiale reciclate, ateliere creative pentru copii, tineri și adulți, jocuri, o plimbare prin București cu bicicletele, dans, dar și multe alte surprize!

Un traseu cu biciclete, ateliere de reciclare creativă și concerte se numără printre activităţile organizate cu ocazia primei ediţii a NATURA Fest, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, care se va desfăşura, între 5 şi 6 iunie, în Parcul Cişmigiu din Capitală.

NATURA Fest se va alinia astfel mișcării mondiale care se desfășoară sub egida Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP). Sloganul acestei ediţii este"Reciclează, reutilizează, recreează".

Festivalul îşi propune ca prin atelierele creative ce au la bază materiale reciclabile, destinate atât copiilor, cât și adulților, şi prin intermediul altor activităţi să atragă atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător.De asemenea, evenimentul urmăreşte responsabilizarea unui număr cât mai mare de locuitori față de orașul în care trăiesc și, implicit,față de mediul natural.

Pentru a milita împotriva poluării excesive din Capitală, NATURA Fest le-a pregătit bucureştenilor un traseu verde, mai exact o plimbare cu bicicleta (sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10:00). Înscrierea se va face pe baza unui material reciclabil adus de fiecare participant, iar organizatorii propun startul în Parcul Cișmigiu, continuând pe Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa M.Kogălniceanu, Strada Vasile Pârvan, Strada Berzei, Bulevardul Uranus, Piaţa Victoriei - Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta, cu linia de finish tot în Parcul Cişmigiu.
Doritorii sunt invitați să vină cu bicicletele lor şi să aducă un material reciclabil, precum deşeuri electrice şi electronice/ baterii şi acumulatori, urmând ca la finalul traseului fiecare “luptător pentru natură” să primească un cadou din partea organizatorilor. Nu uitați casca! :)

NATURA Fest propune persoanelor interesate o serie de activităţi destinate tuturor categoriilor sociale, dar şi mobilizarea publicului bucureștean în scopul de a participa la evenimente care au la bază protejarea mediului și educația ecologică.
Programul va fi completat de ateliere şi de o serie de concerte acustice,pe scena din Parcul Cişmigiu urcând trupele Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon şi Domino.
Ziua Mondială a Mediului este un vehicul eficient pentru creșterea gradului de responsabilitate în raport cu mediul înconjurător la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state aderă, anual, la manifestările programate cu această ocazie.
Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferinței "Ecologia Umană" de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Națiunilor Unite (UNEP). Sloganul din acest an este"Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care".


NATURA Fest este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu şi cu sprijinul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1637446193135565/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1876
diana parvulescu

Adaugat in urma cu 2677 zile, 28 Mai. 2015

Adaugat de DiaKut

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
  • Ai ceva de zis?

    .