poze concert de muzica sacra al corului preludiu
poze concert de muzica sacra al corului preludiu poze concert de muzica sacra al corului preludiu poze concert de muzica sacra al corului preludiu

Concert de muzică sacră al Corului PRELUDIU

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Noiembrie 2019 18:00
Biserica Sfantul Elefterie

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

În deschiderea celei de a XI-a Stagiuni corale „Paul Constantinescu”, organizată de Asociația Națională Corală din România și a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, corul de cameră „Preludiu” dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va prezenta Luni, 18 noiembrie 2019, ora 18:00 la Biserica Sfântul Elefterie, un concert extraordinar de muzică sacră.

Corul de cameră „Preludiu” își aduce o deosebită contribuție la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România și din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în același timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul și muzicalitatea nativă a coriștilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat și în muzicalitatea, rafinamentul și deosebitul simț artistic al dirijorului.

“Voicu Enăchescu se confundă cu istoria acestui cor, dar mai presus de toate se confundă cu o anume atitudine față de artă, de oameni, de lume, de prieteni. El reprezintă un criteriu și un reper, nu numai pe pupitrul dirijoral, ci şi dincolo de el. Dirijorul fondator a devenit o siglă, transformându-și numele în renume.” Octavian Știreanu

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de cameră „Preludiu” format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

Mai multe detalii: https://www.ancorom.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 132

Eveniment postat de organizator

ppdp

Adaugat in urma cu 39 zile, 06 Nov. 2019

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 360

Alte Evenimente din Bucuresti
revelion 2020 la simposio events

Revelion 2020 la Simposio Events

Bucuresti, Bucuresti. 31 Dec 2019 - 1 Ian 2020
targul de craciun si oraselul lui mos craciun

Targul de Craciun si Oraselul lui Mos Craciun

Bucuresti, Bucuresti. 15 Dec 2019 - 28 Dec 2019
revelion romanesc in restaurantele la cocosatu

Revelion Românesc in restaurantele La Cocosatu'

Bucuresti, Bucuresti. 31 Dec 2019 - 1 Ian 2020
seara de yams

Seara de Yams

Bucuresti, Bucuresti. 17 Dec 2019 - 17 Dec 2019
  • Ai ceva de zis?

    .