poze corul preludiu concert de muzica religioasa
poze corul preludiu concert de muzica religioasa poze corul preludiu concert de muzica religioasa poze corul preludiu concert de muzica religioasa

Corul PRELUDIU - concert de muzică religioasă

Bucuresti , Bucuresti. Luni 20 Mai 2019 19:00
Biserica Sf. Elefterie

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

Cu numeroase prezențe de nivel internațional, foarte multe concerte în țară și o impresionantă colecție de înregistrări dedicate repertoriului religios ortodox, Corul de Cameră Preludiu format și dirijat de Voicu Enăchescu reprezintă o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

„Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

“Eu ştiu Corul de cameră „Preludiu” aproape de la începuturile lui. Nu sunt muzician de profesie, dar sunt meloman şi, cred eu, meseria mea de gazetar şi scriitor m-a ajutat să-mi dezvolt instinctul de a recunoaşte valorile. O ideea imaginată, construită cu migală şi cu un talent de excepţie de dirijorul Voicu Enăchescu. Voicu, adică omul cu care se identifică tinereţea mea şi credinţa mea în valorile româneşti.” Nicolae Dan Fruntelată

Voicu Enăchescu se confundă cu istoria acestui cor, dar mai presus de toate se confundă cu o anume atitudine faţă de artă, de oameni, de lume, de prieteni. El reprezintă un criteriu şi un reper, nu numai pe pupitrul dirijoral, ci şi dincolo de el. Dirijorul fondator a devenit o siglă, transformându-şi numele în renume. Când, în lumea culturii, în general, spui Voicu, se ştie despre cine e vorba.
Acum, „Preludiu” este bijuteria Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, instituţie complexă, redefinită managerial de Voicu Enăchescu. Acesta a refondat, practic, tradiţia interbelică a asociaţiei cu acelaşi nume, apărută în peisajul spiritual al ţării încă din anul 1888. Prin felul său de a fi şi datorită prestigiului personalităţii sale artistice, Voicu a reuşit să realizeze reabilitarea clădirii actuale, veche de peste nouă decenii şi care era cunoscută sub denumirea de „Palatul Societăţii Tinerimea Română”.
Voicu Enăchescu aparţine demult categoriei aerate şi sensibile a maeştrilor, cei care dau sensurile de evoluţie ale oricărui domeniu artistic (…). Octavian Știreanu

Mai multe detalii: https://www.ancorom.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 731
ppdp

Adaugat in urma cu 1809 zile, 13 Mai. 2019

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .