poze artist in residence dumitrio proverbe concert jazz

Artist in Residence – Dumitrio – Proverbe // Concert Jazz

Bucuresti , Bucuresti. Joi 9 Noiembrie 2017 19:30
ARCUB, Sala Mare (str. Lipscani 84-90)

Categorii: Muzica si Concerte

„O atmosferă captivantă, inspirată de folclorul românesc și construită pornind de la universul proverbelor translatat în improvizația muzicală liberă”. – All About Jazz

Comparativ cu albumul de debut, Future Nostalgia, DUMItRIO adaugă vioara, viola și violoncelul formulei clasice de chitară – contrabas – tobe și creează, în cel de-al doilea album, Proverbe, o atmosferă magică cu iz românesc. Obținând o bursă (FPK) pentru compoziția albumului, George Dumitriu îmbogățește repertoriul trioului cu elemente din folclorul oral și muzical românesc. Noul album este construit pe baza a patru proverbe rostite de bunica compozitorului, redate ciclic și integrate în improvizații dinamice de “broken grooves” și “loop-uri multi-layered”.

Cei trei muzicieni europeni (România, Italia, Slovenia) s-au cunoscut la Groningen, în nordul Olandei, și au concertat împreună în săli prestigioase precum Bimhuis Amsterdam, Konzerthaus Berlin sau la festivaluri precum 12Points (Dublin), Akbank Jazz (Istanbul), Gărâna Jazz. Fundația pe care grupul DUMItRIO construiește este jazzul, însă arhitectura este alcătuită din elemente de muzică clasică, post-rock, alternativ, electro, folclor, fusion, iar improvizația spontană și dinamica extremă sunt caracteristici de nelipsit în concertele trioului.



Chitaristul și violonistul băcăuan George Dumitriu, actualmente profesor de chitară jazz la Conservatorul din Amsterdam, a studiat arta improvizației în Olanda și în New York cu muzicieni recunoscuți internațional: Adam Rogers, Mike Moreno, David Gilmore, Ben Monder, Jesse van Ruller. A susținut turnee și concerte la Muziekgebouw, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles) și a colaborat cu Peter Herbolzheimer, Brussels Jazz Orchestra, Francesco Bearzatti. În Experimentează fuziuni de genuri muzicale și procesare electronică în duo cu Sanem Kalfa (câștigătoarea Montreaux Jazz Vocal Competition 2010), pentru care lucrează și în calitate de compozitor.

Mattia Magatelli este un autodidact în studiul contrabasului și unul dintre cei mai importanți basiști italieni din noua generație. A concertat în săli prestigioase precum Blue Note, Auditorium în Roma, Teatrul Franco Parenti, Press Club și a participat la evenimente importante cum ar fi Milanese Break in Jazz, Jammin in the Garden și Festivalul Lago Maggiore Jazz. A cântat alături de muzicieni recunoscuți internațional: Franco Cerri, Guido Manusardi, Gianni Cazzola, Enrico Intra, Billy Cobham, Alex Sipiagin, Mark Gross, Owen Hart Jr., Carlo Atti, Pietro Tonolo, SantePalumbo, Tony Arco, Giulio Visibelli.

Semifinalist al prestigioasei competiții Thelonius Monk din Washington, bateristul sloven Kristijan Krajnčan a învățat să cânte la violoncel la vârsta de 6 ani. Studiază bateria la Liceul de Muzică din Ljubljana și la Prins Claus Conservatorium (Groningen, Olanda) cu Owen Hart Jr. (SUA) și Ralph Peterson (SUA), iar în 2008 merge pentru un semestru la New York, unde studiază cu bateriști de renume mondial precum John Riley, Joey Baron și Richie Morales. Participă în diverse proiecte ca lider ca lider (Kristijan Krajncan Contemporary Jazz Ensemble) și ca sideman (Klee Quartet, Stageband Big-band, Big-band-ul Prins Claus Conservatorium, Annegus Teerhuis Trio).

IMPORTANT

Spectacolele / Concertele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.
Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.
În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.
Pentru o bună desfășurare a spectacolelor/concertelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.
Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor/concertelor sunt interzise.
Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe https://arcub.ro/bilete-2/, www.bilet.ro.

PROGRAM CASA DE BILETE ARCUB (Str. Lipscani 84-90):

Luni – închis, Marți-vineri 15:00 -20:00;
Sâmbătă și duminică – cu două ore înainte de spectacol/concert;
Telefon: 0732 669 928;
E-mail: casadebilete@arcub.ro

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/dumitrio-proverbe-concert-jazz/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 981
Cuvinte cheie: ArCub , Concert , Jazz , rock , Evenimente Bucuresti
arcub

Adaugat in urma cu 2358 zile, 13 Oct. 2017

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .