poze carnavalul padurii la ateneul roman

Carnavalul padurii la Ateneul Roman

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 18 Decembrie 2010 19:00

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/800

Al 3-lea concert din cadrul Stagiunii camerale ICR la Ateneu aduce de la Toulouse la Bucuresti doi muzicieni de varf: Clara Cernat si Thierry Huillet, impreuna cu invitati unul si unul

Al 3-lea concert din cadrul Stagiunii camerale ICR la Ateneu aduce de la Toulouse la Bucuresti doi muzicieni de varf: Clara Cernat si Thierry Huillet, impreuna cu invitati unul si unul.

Dansuri, balada, carnaval: sambata, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Roman, e o seara de sarbatoare. Clara Cernat, la vioara si compozitorul Thierry Huillet, la pian, deschid festinul cu jocuri oltenesti si o suita pe teme din Bihor. Opt instrumentisti iscusiți li se vor alatura si vor desavarsi regalul sonor:

Aljaz Begus (Slovenia) – clarinet; Mirabela Dina (Germania) – pian; Lucile Duran (Franta) – vioara; Petru Iuga (Germania) – contrabass; Aida Carmen Soanea (Germania) – viola; Philippe Spiesser (Franta) – percutie; Sandrine Tilly (Franta) – flaut; Damien Ventula (Franta) – violoncel

Program
Tudor CIORTEA, Suita pentru vioara si pian pe teme populare din Bihor
George ENACOVICI, Patru jocuri oltenesti pentru vioara si pian
Ciprian PORUMBESCU – Th. HUILLET, Balada / aranjament pentru 10 instrumente
Thierry HUILLET, Carnavalul padurii / suita de dansuri pentru 10 instrumente

Reprezentanta aleasa a stralucitei scoli romaneşti de vioara, Clara Cernat canta, de fapt, pe mai multe corzi, fiind si o pasionata violista. Debuteaza cu succes la varsta de 16 ani, dupa care este invitata sa cante alaturi de toate orchestrele simfonice din Romania. Inregistrarile ei pentru Radio intra in fonoteca de aur inca de la varsta foarte tanara, aducandu-i recunoaşterea unanima atat din partea presei cat si a publicului. În 1994, este selecţionată să facă parte din grupul celor 8 mari talente ale Europei care va urma cursuri de specializare cu Tibor Varga şi Igor Ozim. Talentul său este recunoscut la numeroase concursuri internaţionale. Concerteaza nu doar pe scenele din Franţa, ci şi din Spania, Marea Britanie, Malaezia, Germania, SUA, China, Brazilia.

Nascut la Toulouse, pianistul si compozitorul Thierry Huillet are o carieră muzicală de excepţie cu care s-a impus pe plan internaţional. Titular al Marelui Premiu I în prestigiosul Concurs Internaţional de la Cleveland „Robert Casadesus”, la vârsta de 22 ani, el este, de asemenea, laureat al altor importante concursuri internaţionale de pian şi continuă să se afirme pe scenele lumii. A fost desemnat în 2000 de către Consiliul Europei ca interpret a versiunii oficiale a Imnului Europei. Activitatea sa de compozitor evoluează într-un mod impresionant. Lucrările sale sunt cântate în întreaga lume. Interpretările si compoziţiile sale se bucură de o primire deosebit de favorabilă atît din partea unui public larg cît şi a criticilor.

Eveniment marca Institutul Cultural Roman.

Bilete: 18 lei (categ I), 16 lei (categ II), 10 lei (elevi, studenti, pensionari).
Informatii: Casa de bilete a Ateneului Roman, tel. 021 315 68 75
http://www.icr.ro/cernat_huillet

Mai multe detalii: http://www.icr.ro/cernat_huillet

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 757

Eveniment postat de organizator

icr

Adaugat in urma cu 4888 zile, 08 Dec. 2010

Adaugat de ICR

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 27

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .