poze  carusel concert de muzica braziliana live
poze  carusel concert de muzica braziliana live poze  carusel concert de muzica braziliana live poze  carusel concert de muzica braziliana live

"CARUSEL"- Concert de Muzica Braziliana, Live

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 25 Iulie 2017 20:00
Str.Amiral Vasile Urseanu nr.1, sector 1 (zona P.ta Romana)

Categorii: Muzica si Concerte

Concert de Muzica Braziliana, Live

CARUSEL – concert de muzica braziliana

Gabriela Costa – voce
Alex Man – chitara

...un tumult de stari si ritmuri, ca un carusel ce te inalta in zbor spre vazduh, plutind cu gandul peste toate, departe…departe…

TEMPO DE AMOR – Softrecords- este cd-ul lor cu muzica braziliana, un material unic pentru piata muzicala romaneasca, nascut din farmecul pe care cei doi l-au descoperit in acordurile ei fascinante prin complexitate si inlantuirea surprinzatoare si atat de melodioasa dintre ele.
“ De fapt, in asta consta unicitatea proiectului nostru: cantam o muzica braziliana mai putin cunoscuta, extrem de sensibila, care bate la portile inimilor intr-un ritm cald, rafinat, sofisticat si totusi pe intelesul tuturor, incercand sa ramana cat mai fidela autenticului cu atat mai mult cu cat doar o voce si o chitara, fara alte ornamente si efecte speciale, se exprima direct si tulburator de sincer. Asa vrem sa ne imaginam ca s-a nascut aceasta muzica la ea acasa: o voce si o chitara, pe o plaja fierbinte inca, la un apus de soare plin de culori…Probabil asa au compus Jobim, João Gilberto,Edu Lobo, Toquinho, Baden Powel, Pixinguinha, Ivan Lins sau Chico Buarque si tot asa poetul Vinicius de Moraes a scris versuri minunate pentru melodiile lor.
Vrem sa dezvaluim si sa redam cat mai fidel o alta latura a sufletului brazilian- melancolica si foarte senzuala in profunzimea ei - dincolo de exuberanta fastuoasa si plina de rumoare a carnavalului, cu care se identifica “la prima vedere”, Brazilia.
Cantam despre si pentru inimi...fericite sau frante, exaltate sau indiferente, pasionale sau mai potolite, timide sau "pline de ele", care au confirmata iubirea sau care inca asteapta, nesigure sau increzatoare, razvratite sau resemnate…cantam despre speranta...
Unii ar spune ca nu e comercial si azi nu-ti poti permite luxul de a nu canta “ceea ce vor oamenii sa auda”; dar e in perfect acord cu convingerile noastre estetice muzicale si asta ne implineste.Aceasta este propunerea noastra de act artistic si nu facem rabat de la ea; altfel cum am mai putea fi sinceri in fata publicului si fara sinceritate ce rost ar mai avea prezenta cuiva pe o scena ?”- Gabriela Costa si Alex Man

„Cine nu a descoperit până acum miracolul muzicii braziliene, are un binecuvîntat prilej să o facă, audiind, bucurîndu-se de discul „Tempo de amor”, acreditat de doi dăruiţi interpreţi români care încearcă să lanseze prin argumentele artei lor o amplă punte către îndepărtata ţară din America Latină .. .Brazilia.
Ascultîndu-i şi reascultîndu-i pe Gabriela Costa, pe Alex Man, ajungi să nutreşti convingerea că ei au fost născuţi şi nu făcuţi pentru bossa nova, pentru samba, pentru choro, specii muzicale cu care cei doi se identifică afectiv şi profesional în totalitate.”- Florian Lungu


Gabriela Costa cântă și creeaza bijuterii unicat.
“Sunt îndrăgostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totusi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață…Dar cant cu mare drag si muzica noastra romaneasca veche si imi place sa ma cufund in romantismul sau voiosia ei, si uneori in jalea ei sfasietoare ...In jazz e ca in viata – poti sa fii oricand surprins si provocat sa improvizezi...Ar fi bine sa te descurci ! J Iar cand nu sunt pe scena sunt foarte fericita la masa mea de lucru, atunci cand imaginatia zboara si mainile nasc podoabe care vorbesc tot despre mine, dar nu prin sunete, ci prin texturi si culoare”.

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky" din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist si contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicala in anul 2014.
Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul - este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan si altii, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București si desfasoara o activitate continua de pregatire a elevilor din spatiul preuniversitar in vederea admiterii la facultatile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admisi in tara si in strainatate.
Sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnica instrumentala, improvizatie, compozitie, managment muzical) si participa constant in tabere de muzica improvizata si jazz ca profesor coordonator.
Este solicitat cu regularitate in jurii internationale ale concursurilor studentesti de jazz, precum cel de la Tg.Mures- Festival International Studenţesc de Jazz

www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/man.alex.188
www.alexman.ro
http://www.youtube.com/playlist?list=PLqgx5GIaPh0-b_3gf16nly1s0Jk4Esaiy
https://soundcloud.com/mojazz1969/carihnoso

Rezervari: 0773 303 113 (intre 14-22)

Suport artist 30 lei

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1503181013082620/?active_tab=about

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 628
adelina handuri

Adaugat in urma cu 1123 zile, 15 Iul. 2017

Adaugat de ARTea

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 399

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .