poze clan of xymox in control

Clan Of Xymox in Control

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Octombrie 2010

Categorii: Muzica si Concerte

"Control Club si Bring the Noise va invita pe 7 octombrie la o seara atmosferica si intima, ce ii are ca invitati pe olandezii de la Clan Of Xymox .

Clan Of Xymox (cunoscuta si sub numele de Xymox/COX) este o trupa de gothic-electro/darkwave ce s-a format in 1982 in Amsterdam, Olanda. Sansa intalnirii pur intamplatoare cu Brendan Perry si Lisa Gerard (Dead Can Dance) intr-un restaurant a dus la invitatia de a-i insoti si sustine in turneul acestora din Marea Britanie. Ulterior au semnat contract cu binecunoscuta casa de discuri 4AD (cu care au lucrat si Cocteau Twins, Dead Can Dance, Pixies, Throwing Muses). Inca de la inceputurile sale, Xymox nu a fost un proiect peste care sa treci usor cu vederea datorita stilului unic abordat. COX a avut onoarea de a fi invitata de John Peel la celebrele Peel Sessions de la BBC pentru a inregistra hitul "7th Time", inclus pe albumul de debut intitulat simplu "Clan of Xymox", din 1985.

Stilul trupei este intr-o continua schimbare, dar pastreaza sunetul distinctiv, sofisticat, ce i-a consacrat: beat-uri electro hipnotizante, secvente trepidante si voce visatoare, melancolica, devenite deja un trade-mark. In prezent Xymox ii are in componenta sa pe Ronnie Moorings (voce, chitara), care este de altfel si singurul membru ramas constant, Mojca Zugna (bass), Mario Usai (chitara) si Ivonne de Ray (clape).

In aproape doua decenii de existenta a lansat peste 30 de materiale discografice (CD-uri, EP-uri, albume remixate, DVD-uri, etc), multe piese fiind incluse pe compilatiile unor reviste de renume (Orkus, Zillo, Sonic Seducer, Gothic Magazine). Clan of Xymox a fost cap de afis pentru festivaluri precum Wave Gothik Treffen (Leipzig, Germania), M’era Luna (Hildesheim, Germania), Convergence (sold-out, New Orleans, SUA) unde a cantat in fata a peste 30,000 persoane.

COX este considerata o trupa – cult pentru scena goth din intreaga lume prin piese precum "Jasmine & Rose", "Crucified", "Louise", "Into Extremes", "Be My Friend" si recentul single 'Emily' (2009) devenite "all time classics" pe ringul de dans sau la radio.

Moorings promite un spectacol dinamic, cu beat-uri electrizante si clape atmosferice, ce isi poarta publicul intr-o lume tainica si misterioasa."

Mai multe detalii: http://www.no3.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 463
Cuvinte cheie: Bucuresti
popadriana

Adaugat in urma cu 3423 zile, 11 Sep. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 26 Ian 2020 - 26 Ian 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs autocad lt 2019

Curs Autocad LT 2019

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
  • Ai ceva de zis?

    .