poze concert arcub chamber music series hanul gabroveni

CONCERT: ARCUB Chamber Music Series @ Hanul Gabroveni

Bucuresti , Bucuresti. Joi 10 Decembrie 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), vă invităm să vă delectați cu piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa: TRIO ENESCU. Program Ludwig van Beethoven - Trio cu pian în si bemol Major, Op. 97, „Erzherzog" George Enescu - Sérénade lointaine Johannes Brahms - Trio cu pian în do minor, Op. 101 TRIO ENESCU înseamnă Alina Armonas-Țambrea (vioară), Gabriele Gylyte (pian) și Edvardas Armonas (violoncel). Ansamblul s-a înființat în 2011, când se împlineau 130 ani de la nașterea lui George Enescu. Prin talentul și dedicarea sa, marele compozitor reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru cei trei muzicieni care și-au propus să aducă în fața publicului, alături de repertoriul clasic, și piese mai puțin cunoscute. De exemplu, Sérénade lointaine pentru vioară, violoncel și pian scrisă de George Enescu în 1903.

De la primele concerte, TRIO ENESCU a primit înalte aprecieri din partea criticilor și a presei care au remarcat precizia, sensibilitatea și expresivitatea celor trei instrumentiști. La scurt timp de la înființare, câștigau Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Helexpo” din Salonic, precum și Premiul Societății Brahms din Austria. Îndrumați de profesori remarcabli la Conservatoarele din Köln, Düsseldorf, Frankfurt și Paris, Alina Armonas-Țambrea, Gabriele Gylyte și Edvardas Armonas au concertat pe mari scene ale lumii: Alte Oper din Frankfurt (Germania), Sala Friedrich-von-Thiersch din Wiesbaden (Germania), Sala Filarmonicii din Vilnius (Lituania), Izumi Hall din Osaka (Japonia).

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București.

„Vă propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră alături de artiști din 12 țări și un repertoriu de-a dreptul captivant - de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék.”, a declarat Răzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC.

Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe site-ul www.eventim.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 395
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1633 zile, 08 Dec. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .