poze concert byron

Concert Byron

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 23 Septembrie 2009 22:00
The Silver Church Club

Categorii: Muzica si Concerte

Byron isi lanseaza cel de-al doilea album, "A Kind Of Alchemy".

La inceputul lui 2006, Dan Byron (chitara, flaut, voce), cunoscut pentru activitatea sa in trupe precum Agathodaimon, Kumm sau Urma, pune bazele unui proiect solo.

Acesta se transforma in scurt timp intr-o formatie in toata regula, odata cu sosirea lui Costin Oprea la chitara (colaborator al trupei Parlament), a lui 6fingers la clape (Magica, Trooper), a lui Cristi Matesan la tobe (Oliver, Spin, Ultimu' Nivel) si a lui Gyergyay "Szabi" Szabolcs la bass (colaborator al trupei Slang).

Primul concert are loc pe 1 decembrie 2006 in Laptaria lui Enache si este sold-out, dovedind curiozitatea publicului si setea acestuia de muzica buna. Numeroase alte concerte urmeaza, printre care o improvizatie unplugged in studioul City FM si un concert in Yellow Club.

Cristi "Kirk" Chirculescu de la City FM le face apoi cunostinta cu inginerul de sunet Victor Panfilov, care primeste un CD cu fragmente din concertul din Yellow Club si apreciaza mult muzica formatiei, incepand sa colaboreze cu ei pentru inregistrarile albumului de debut.

Acestea incep in aprilie 2007, iar o luna mai tarziu trupa incheie discutiile cu A&A Records pentru lansarea si promovarea albumului.

In august inregistrarile sunt gata, iar pe 12 octombrie 2007 albumul "Forbidden Drama" este lansat printr-un concert in club Fabrica. Concertele se tin lant iar publicul este din ce in ce mai bucuros sa descopere o trupa tanara, cu muzicieni profesionisti si un sound proaspat, amintind de influente din cele mai diverse - de la rock-ul progresiv al unor King Crimson pana la alternativul anilor '90.

Inceputul anului 2008 aduce o prima schimbare in componenta formatiei, basistul Szabi alegand sa se retraga din proiect in favoarea studiilor sale de Medicina. In scurt timp este gasit un inlocuitor in persoana lui Jacob Glick, care mai colaboreaza printre altii cu Blanoz Sound System , iar concertele continua.

Un nou proiect al trupei byron se contureaza in februarie 2008 - un concert unplugged in premiera in Romania, sustinut intr-o ambianta speciala. Concertul are loc pe 3 aprilie la Bastionul Macelarilor din cetatea medievala Targu-Mures, in acompaniamentul unor muzicieni invitati si cu participarea speciala a domnului Alexandru Andries si a Paulei Seling.

Un succes veritabil, inregistrarile din timpul acestui concert urmeaza a fi lansate in scurt timp pe DVD Trupa byron intampina vara lucrand la urmatorul material, videoclipul piesei "Blow Up My Tears" in regia lui Oleg Mutu, si fiind mereu in atentia publicului prin participarea la toate festivalurile majore de muzica din Romania.
byron componenta:

Dan Byron - voce, chitara acustica, flaut. Discografie: 1 - Geniu Pustiu (RA/1999) 2 - Higher Art of Rebellion (Agathodaimon/1999) 3 - Confuzz (Kumm/2002) 4 - Nomad Rhymes (Urma/2004) 5 - Angels&Clowns (Kumm/2005) 6 - Anger As A Gift (Urma/2005) 7 - Trend Off (Urma/2007)

6 Fingers - clape, voce, chitara acustica Discografie: 1 - Lightseeker (Magica/2004) 2 - Desant (Trooper/2005) 3 - Electric (Trooper/2006) 4 - Hereafter (Magica/2007)

Gyergyay Szabolcs - Bas -a colaborat cu trupa de jazz Slang Jacob Glick - Bas, banjo, sitar, contrabas, mandolina In Romania, a colaborat cu El Negro, Blanoz, Six on the Beach, The Amsterdams.

Costin Oprea - chitari -a colaborat cu trupa Parlament

Cristi Matesan - tobe - Oliver, Spin. A colaborat cu multe nume din muzica usoara romaneasca.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1639
Cuvinte cheie: byron , jazz , rock , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5301 zile, 22 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .