poze concert de jazz indian air
poze concert de jazz indian air poze concert de jazz indian air poze concert de jazz indian air

Concert de jazz "Indian Air"

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Noiembrie 2019 19:00 - Luni 18 Noiembrie 2019
SALA DALLES a Universitatii Populare Ioan Dalles. Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18

Categorii: Muzica si Concerte

Sfârșitul toamnei aduce la București sonoritățile Orientului, via Austria, prin intermediul unui concert la granița dintre jazz și world music, oferit de trei muzicieni călători: Klaus Falschlunger (sitar), Clemens Rofner (bass-ukulele) și Tobias Steinberger (bendir / kanjira). Evenimentul va avea loc pe 18 noiembrie, ora 19:00, la Sala Dalles.

După prima întâlnire cu muzica clasică indiană și cu sitarul, în urmă cu mai bine de 20 de ani, muzicianul austriac Klaus Falschlunger a devenit un maestru al instrumentului și un reprezentant activ al scenei indo-europene. Întregul spectru emoțional din lumea interioară a muzicianului prinde viață în proiectul „INDIAN AIR”.

Născut în 1969 la Innsbruck, a studiat din 1991 până în 1995 muzica clasică indiană și sitarul în New Delhi și Varanasi, în nordul Indiei. Din 1995, studiază continuu cu Daniel Bradley la Viena. Crescând cu muzică jazz și rock, a descoperit din ce în ce mai mult diversitatea muzicii în timpul călătoriilor sale în Asia, Orientul Mijlociu și Europa. Alături de dragostea sa pentru muzica clasică indiană, a compus și experimentat cu diferite proiecte și stiluri muzicale. Creativitatea și versatilitatea sa l-au reunit cu muzicieni și artiști din India, Coreea, SUA și Europa.

A participat la numeroase spectacole în Europa, India și Coreea de Sud la festivaluri, concerte, producții de teatru, emisiuni de televiziune, lecturi, prelegeri: Salzburger Festspiele, Nehru Center London, Sitarmusic-Festival Berlin, World Culture Open Korea, PLAI-Festival Timișoara / România, Festivalul Etno-Jazz Chișinău / Moldova, etc. A înregistrat CD-uri cu cântărețul tibetan Dechen Shak-Dagsay, bateristul coreean Kim Dong Won, Comin & Goin, Manu Delago (hang), Frau Wolle (povești și muzică), Eurasia, CD-ul solo "In A Sitar Way" și multe altele.

Clemens Rofner a studiat contrabasul în Innsbruck, Linz și Viena. Pe lângă faptul că este membru al grupului Indian Air, face parte și din trupele HI5, Jakob Zimmermann Trio și Tiktaalik. A lucrat cu Jazzorchester Tirol, Mino Cinelu, Franz Hackl, Adam Holzman, Kristian Järvi & Absolute Ensemble, Junge Philharmonie Wien, Baltic Sea Philharmonic, Florian Bramböck și Manu Delago Handmade, printre alții. Mai mult, Clemens a fost implicat în producții muzicale și teatrale, a lansat până în ziua de azi aproximativ cincisprezece albume și a vizitat Europa, Asia, America de Nord și Centrală.

Tobias Steinberger a primit diploma în percuție jazz la Tirolean Landeskonservatorium iar apoi a terminat studiile de master în același domeniu, la Universitatea Privată Anton Bruckner din Linz. Începând cu anul 2001, Tobias și-a petrecut majoritatea timpului studiind instrumente de percuție din toată lumea, în special framedrums. Principalele surse de inspirație pentru muzica lui sunt tehnicile instrumentelor de percuție din Orientul Apropiat, Turcia, Siria, Africa de Nord și India de Sud.

Biletele sunt disponibile pe www.eventbook.ro, www.eventim.ro, in librariile Carturesti, Humanitas, la casieria Cinema Elvira Popescu.

Concert organizat de Centrul Cultural Rabindranath Tagore, prin proiectul Jazzmine World, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac

Mai multe detalii: https://eventbook.ro/music/bilete-concert-indian-air

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 811
Cuvinte cheie: Concert , India , Jazz , sitar , rock , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 1186 zile, 06 Nov. 2019

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 35

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .