poze concert de muzica contemporana

Concert de muzică contemporană

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 28 Mai 2016 19:00
Strada Stirbei Voda nr. 33

Categorii: Muzica si Concerte

Concert de muzică contemporană de compozitori elveţieni şi români

Concertul ansamblului AdHOC al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca ce va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016 la ora 19 în sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București marchează intersectarea a două proiecte culturale de remarcabilă semnificație, consistență și longevitate: Săptămâna Internațională a Muzicii Noi și Academia Sighișoara. Prilej de a audia pe scena celui mai important festival de muzică contemporană al României o selecție reprezentativă de lucrări semnate de compozitori elvețieni și români, ce reflectă fidel tematica și substanța Academiei Sighișoara.
Alături de piesele semnate de Heinz Holliger - neîndoios unul dintre cei mai faimoși muzicieni contemporani ai Elveției, compozitor și oboist de talie mondială - și de mai tânărul Stefan Wirth, la rândul său admirabil compozitor și interpret, programul cuprinde creații ale unor autori ce sunt sau au fost activ implicați în istoria Academiei Sighișoara: de la profesorii Roland Moser și Adrian Pop, profesori-mentori ai clasei de compoziţie fondate de către Asociaţia „Cultura Viva” la recomandarea doamnei profesor Doina Rotaru de-a lungul mai multor ediții, la creatori ai generației tinere, ce au particiat în postură de cursanți sau invitați, și care acum se impun tot mai mult atenției prin valoarea lucrărilor lor: Tiberiu Herdlicska, Aurelian Băcan sau foarte tânărul Aleandru Mihalcea. La finalul serii, o lucrare a compozitorului clujean Cristian Bence-Muk, special scrisă pentru acest concert.
Sub conducerea muzicală a dirijorului Matei Pop, vor interpreta: Raluca Ilovan – flaut; Adrian Cioban – oboi;
Aurelian Băcan – clarinet; Radu Dunca – vioară; Ovidiu Costea – violă; Vlad Rațiu – violoncel; Eva Butean – pian;
Emil Simion - percuție. Proiectul AdHOC, format cu ocazia prezentării la Cluj a primei audiţii mondiale a lucrării Colinda-Baladă op. 42 de György Kurtág (martie 2009, în cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Cluj Modern), reuneşte,
într-o geometrie variabilă, o serie de tineri şi valoroşi muzicieni aparţinând şcolii interpretative clujene. Activitatea formaţiei se desfăşoară sub egida Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, iar compozitorul Adrian Pop şi-a asumat rolul de mentor şi director artistic al ansamblului, o prezenţă activă în promovarea creaţiei contemporane (Festivalul Muzicii Româneşti – Iaşi, Festivalul Toamna Muzicală Clujeană, Festivalul Meridian şi Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi – Bucureşti, Festivalul Cluj Modern).

Evenimentul face parte din turneul de promovare a Academiei Sighișoara, școala de vară și festivalul de muzică de cameră aflat la cea de a 23-a ediție în acest an. Organizată la inițiativa violonistului și pedagogului Alexandru Gavrilovici, Academia Sighișoara găzduiește anual, în perioada 1-14 august, tineri muzicieni din întreaga lume care beneficiază de atenția și îndrumarea artiștilor și dascălilor consacrați din Elveția, Germania, Austria, Spania și nu în ultimul rând România. În primele două săptămâni ale lunii august, publicul meloman din Sighișoara va putea

lua parte la concertele din cadrul Academiei, susținute deopotrivă de artiștii invitați și studenții participanți la cursuri. În perioada 2013-2016 Academia Sighișoara este organizată de Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Cultura Viva din Berna, fiind co-finanţată printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 772

Eveniment postat de organizator

corina ceclan

Adaugat in urma cu 2888 zile, 24 Mai. 2016

Adaugat de Corina14606

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 7

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .