poze concert morcheeba la sala palatului din bucuresti

Concert Morcheeba la Sala Palatului din Bucureşti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 5 Octombrie 2010 20:00
Sala Palatului: Ion Campineanu Nr.28

Categorii: Muzica si Concerte

Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) şi Skye Edwards (voce) se află în plin turneu de promovare în Europa al albumului cu numarul 7 din cariera trupei, “Blood like Lemonade”, după mai multe reprezentaţii în Statele Unite ale Americii.

Skye Edwards a revenit în trupă, după ce, în 2003 s-a desprins de Morcheeba şi s-a concentrat pe o carieră solo. Astfel, Ross şi Paul Godfrey se întorc la stilul primelor lor albume cu “Blood like Lemonade”.

“Blood like Lemonade” este cel mai introspectiv album al britanicilor, combinând esenţa discurilor Morcheeba clasice, de la începuturile trupei (“Who Can You Trust” şi “Big Calm”) cu arome noi, exotice. La baza albumului stă inconfundabila lor amprenta downtempo, împletita cu trip-hop, asezonată cu acordurile misterioase ale unor instrumente mai puţin obişnuite pentru ei: pian african pe piesa “Even Though” sau muzicuta blues pe “Mandala”.

Morcheeba (mor = mijlocul drumului, cheeba = marijuana) a debutat pe scena britanică la mijlocul anilor ’90. În prezent, sound-ul Morcheeba combină mai multe stiluri muzicale: downtempo, soul, R’n'B, hiphop, reggae, chill out, funk, blues. Din 1995, anul în care a luat nastere, Morcheeba a vândut până în prezent peste şase milioane de discuri în întreaga lume.

“Who Can You Trust” s-a numit albumul de debut al trupei, lansat în 1996. Doi ani mai tarziu, a urmat “Big Calm”, cu un sound diferit, un melanj de soul, hip-hop, country şi electronica. După “Fragments of Freedom” (2000) şi “Charango” (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei “Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba)”, în 2003.

În 2005, Morcheeba a înregistrat “The Antidote”, cu ajutorul lui Daisy Martey, care a înlocuit-o pe Skye Edwards la voce. Daisy Martey a fost îndepartată din trupa în 2005, an în care Morcheeba a lansat încă două materiale, compilatiile “The Platinum Collection” şi “Get Mashed (by Kool DJ Klear)”. În 2009 a văzut lumina zilei cel de-al şaselea album de studio din istoria trupei, “Dive Deep”, iar anul acesta, membrii trupei Morcheeba s-au reunit cu vocalista Skye, lansând cel de-al şaptelea album, “Blood like Lemonade”.

Morcheeba a mai fost în România şi anul trecut în luna iulie într-un club din capitală la un concert sold-out.

Biletele pentru concertul Morcheeba au preţuri între 90 şi 200 lei în funcţie de categorie.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 609
Cuvinte cheie: Bucuresti
ana

Adaugat in urma cu 3464 zile, 01 Sep. 2010

Adaugat de aeon

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 294

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
concert boney m la sala palatului

Concert Boney M la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 8 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .