poze concert omul cu sobolani

Concert Omul cu Sobolani

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 18 Septembrie 2009 22:00
Club Control

Categorii: Muzica si Concerte

Pentru fanii Omului cu sobolani

Omul cu şobolani ("OCS") a luat naştere în Constanţa, pe data de 1 august 1997, din iniţiativa lui Dan Amariei şi a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei vine de la celebra carte omonimă a lui Sigmund Freud.

După sosirea în Bucureşti, componenţa se completează odată cu întâlnirea lui Tache şi a lui Nucu (Nicolae Aramă). Omul cu şobolani începe să contureze, iar uşile încep să i se deschidă. În această perioadă, trupa este susţinută de Andrei Popa şi de Cezar Cojocariu, care îi pun la dispoziţie o sală de repetiţie şi instrumentele profesionale de care avea nevoie. Prima piesă înregistrată s-a numit "Fără adresă", dar nu a fost niciodată scoasă pe piaţă.

De aici şi până la primul demo a fost doar un pas. Acesta cuprinde patru piese şi este scos la Migas Real Compact în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subasu (tobe).

În acest punct are loc prima schimbare în componenţa trupei: Adi Subasu este înlocuit de Morse (Andrei Barbulescu), un foarte bun instrumentist.

Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureştean "Big Mamou".

În această formula sunt reimprimate în condiţii mult mai bune piesele "Vara pe oliţă" şi "Pasiune" (care existau şi pe primul demo). Însă lucrurile nu sunt încă aşezate definitiv. Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat de Morse, care se indreaptă către Sarmalele reci. Trupa îşi reimprospătează forţele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas şi a lui Mihnea Dobrotă la tobe.

Alături de cei doi din urmă se filmează primul videoclip, la piesa "Vara pe Oliţă". Despre această piesă se poate spune că reflectă cel mai bine destinul plin de fluctuaţii al trupei: înregistrată cu Morse la tobe şi cu Tache la bas, ea va fi filmată cu Mihnea la tobe şi cu În aceste condiţii apare, în anul 1999, primul EP semnat de Dan, Nucu, Kaiser şi Bazooka, intitulat "Razna". Acesta se bucură de un real succes, iar OCS trăieşte un an 2000 cu o agendă foarte încărcată de spectacole.

Tot în această formulă de patru este înregistrat şi primul LP al trupei, "Ne punem in cap" (2001). De pe acest album, piesa "(Dez)orientat" câştigă popularitate şi beneficiază de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. În aceeaşi perioadă, trupa îşi aduce întăriri, chitaristul Adrian Ştefan fiind cooptat pentru a participa la concerte.

În 2002 OCS cunoaşte un nou şir de transformări. Piesa lucrată în 2001 de Nucu dă numele noului album care apare acum, "Mâinile sus". Însă acesta este nevoit să-şi părăsească colegii pentru un an, plecând în armată. În aceste condiţii, Koks revine în trupă, care însă nu şi-a încheiat şirul de surprize: basistul devine chitarist (Kaiser) iar chitaristul se transformă în basist (Koks).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 675
Cuvinte cheie: ocs , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5350 zile, 03 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .