poze  concert the thing

Concert The Thing

Bucuresti , Bucuresti. Joi 9 Decembrie 2010
str.Academiei 19

Categorii: Muzica si Concerte

Dupa un 2010 cu ateliere de improvizatie, Ken Vandermark Paal Nilssen-Love si Talibam!, echipa avant-garde JADD Club Control va serveste la sfarsit de an o noua solutie live, power trio-ul scandinav absurdly cool, The Thing. The Thing are jazz, but not as you know it, spune BBC despre ei intr-un exercitiu de admiratie menit a starni interesul, promovare absolut fireasca dupa auditia unei inregistrari si imperativa in urma ex...perientei unui performance live.

Mats Gustafsson (Suedia) este unul din cei mai originali si influenti saxofonisti ai scenei free, construindu-se alaturi de grupuri ca Brotzmann Chicago Tentet, AALY trio, Gush, Zu sau The Ex. Ingebrigt Haker Flaten (contrabas) si Paal Nilssen-Love (toba) formeaza cea mai heavy sectie ritmica a Norvegiei, lucrand impreuna in grupuri ca School Days cu Ken Vandermark, Scorch sau Atomic. Ca abordare sunt fiecare influentati de o alta traditie free (engleza, americana sau germana) acestea simtindu-se mai degraba decat auzindu-se in muzica lor de o energie devastatoare.

Prin colaborari cu artisti ca Joe McPhee, Ken Vandermark, Otomo Yoshihide, Jim O'Rourke, Thurston Moore sau Cato Salsa Experience, catalogul The Thing, care cuprindea initial doar prelucrari dupa Don Chery s-a indreptat in doua directii de influenta: una orientata spre standarde free (Albert Ayler, David Murray, Frank Lowe, Norman Howard, chiar Duke Ellington) si cealalta spre sonoritati primare rock&roll (punk, garage sau hard). Abordand teme din PJ Harvey, Yeah Yeah Yeahs, White Stripes, Lightning Bolt, Bowie, The Sonics ori Black Sabbath, cei trei le transforma, dandu-le noi sonoritati vii (Mats si saxofonul sau visceral), salbatice (rafalele incrucisate intre Ingebrigt si Paal), prin cruzime intuind si modeland noi directii creative muzicale.

Muzica lor este cel mai bine prizata live, forta valului pasajelor paroxistice fiind mult mai intensa si necesara experientei artistice complete decat in cazul altor muzici. Faptul ca l-au avut ca producator pe Steve Albini, adept al sunetului cat mai putin prelucrat si opozant declarat al tehnicilor jazz-ului e un simptom ca audientele diferitelor stiluri muzicale tind sa fuzioneze si sa se miste impreuna. Lumea free-improv este din ce in ce mai deschisa, deci in preumblarile lor continue pe glob, The Thing vor ateriza pe 9 decembrie si in Control pentru a decola cu noi.

JADD va invita sa intampinam solstitiul cu The Thing, dans si schnapps sarbatoresc. Biletele se vor putea procura la intrare, pretul unuia fiind de 25 RON.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 480
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
popadriana

Adaugat in urma cu 3481 zile, 23 Nov. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .