poze europafest 2017 lanseaza jeunesses international music competitio

EUROPAfest 2017 lanseaza Jeunesses International Music Competitio

Bucuresti , Bucuresti. Joi 27 Octombrie 2016 - Luni 31 Octombrie 2016

Categorii: Muzica si Concerte

In perioada 13 - 20 mai 2017 are loc concursul de flaut.

Eveniment cu traditie de 24 de ani, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania. Organizat anual din 1994, concursul include alternativ pian, vioara, flaut.

In perioada 13 - 20 mai 2017 are loc concursul de flaut.
Inscrierile sunt deschise pana la 1 martie 2017. Valoarea totala a premiilor se ridica la 10.000 Euro. Muzicienii interesati gasesc regulamentul si conditiile de participare pe site-ul jmEvents.ro si www.dinulipatti.ro.

Unul dintre programele de succes ale jmEvents, concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti are misiunea de a descoperi si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artisti in construirea unei cariere de succes si de a oferi o platforma de dialog multicultural, care incurajeaza performanta.

Concursul este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.

In prezent, castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, Summer Music Academy Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, PROMS – Jazz & Classic.

Juriul concursului cuprinde experti internationali recunoscuti in domeniu, cu larga experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.
Alaturi de competitie, evenimentul include ateliere de maiestrie muzicala sub conducerea unor profesori de la academii europene de prestigiu.

Intre 13 si 20 mai, flautisti din intreaga lume vor concerta pe cele mai importante scene din Bucuresti si Sibiu, iar Finala Concursului va include evolutia celor mai buni muzicieni din concurs alaturi de orchestra filarmonicii.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 20 tineri voluntari in derularea evenimentului.Informatii suplimentare si fotografii:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Jeunesses.Music.Competition.Dinu.Lipatti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 708
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

jmevents

Adaugat in urma cu 2728 zile, 27 Oct. 2016

Adaugat de jmEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 42

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .