poze festivalul one world romania revine la bucuresti

FESTIVALUL ONE WORLD ROMÂNIA REVINE LA BUCURESTI

Bucuresti , Bucuresti. Luni 21 Martie 2016 10:00

Categorii: Muzica si Concerte

Festivalul internaţional de documentar şi drepturile omului One World România revine în perioada 21 - 27 martie la Bucureşti, cu cea de-a noua ediţie.

O nouă ediție care vă va aduce în atenție 60 de filme documentare – proaspete, pline de emoție, presărate pe alocuri cu cinism și cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor. 60 de filme au fost selectate cu grijă din cele 1111 documentare înscrise la sfârșitul anului 2015 – de aproape 4 ori mai multe înscrieri față de oricare dintre edițiile anterioare.

Privim aceste 60 de documentare ca pe un flacon de capsule cinematografice în care spectatorii vor găsi tratament împotriva unor afecțiuni colective ale societății moderne. Sunt pastilele care îți ajută conștiința să iasă din amorțeală. Filmele One World Romania vă vor arăta simptomele traumatismelor suferite de lumea în care trăim, prin povești impresionante de pretutindeni. Iar după fiecare proiecție, vom vorbi despre aceste simptome, dar și despre cum putem lupta împotriva prejudecăților, despre cum putem crește vizibilitatea asupra încălcărilor unor drepturi fundamentale ale omului, cel mai adesea trecute cu vederea. Capsulele One World Romania se eliberează fără rețetă. Consumul în cantități mari provoacă un singur efect advers, întâlnit la 95% din cazuri – viața poate părea mult mai frumoasă în urma terapiei prin film.

În fiecare an, festivalul One World Romania își propune ca prin filmele pe care le proiectează și prin evenimentele organizate în jurul acestor proiecții să prezinte subiectul drepturilor omului într-o manieră accesibilă pentru un public cât mai numeros. Prin fiecare eveniment al festivalului încurajăm implicarea socială și dezbaterile pe diverse teme, astfel încât să vedem cât mai multe persoane determinate să schimbe ceva în societatea românească. Persoane pe care le întâlnim în număr din ce în ce mai mare la fiecare nouă ediție de festival, dar și la evenimentele organizate în restul anului – ecourile One World Romania în țară, One World Romania la școală sau proiecțiile din cadrul KineDok, platforma internațională de distribuție alternativă de film documentar.

Festivalul One World Romania se întoarce anul acesta mai puternic ca oricând și pregătește mult mai multe decât am putea dezvălui acum. 60 de documentare vă vor asigura o experiență cinematografică cu totul specială, timp de o săptămână, în cele doar câteva săli de cinema rămase deschise în centrul Bucureștiului. Revenim curând cu temele festivalului, dar și cu noutăți despre evenimentele ce vor fi organizate în paralel cu cele aproximativ 70 de proiecții din săptămâna 21-27 martie 2016.

Festivalul One World Romania este organizat de Asociația One World Romania și Centrul Ceh București, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 377
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1545 zile, 11 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .