poze gregorian master of chant sala palatului

GREGORIAN - Master of chant - Sala Palatului

Bucuresti , Bucuresti. Luni 16 Mai 2016 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

GREGORIAN la final de capitol muzical, in concert extraordinar la Sala Palatului.

Minunea se intampla. Corul GREGORIAN poposeste, in sfarsit, in Romania,intr-un show muzical pe care artistii il anunta SPECTACULOS! “Master ofChants” a ajuns la finalul povestii, GREGORIAN punand punct celor 10volume muzicale, un incredibil succes pe intreg mapamondul, un intreg marstriumfal pe care au ales sa il celebreze printr-un turneu emotionat,turneu ce se va opri si la Bucuresti pe data de 16 mai, la Sala Palatului,incepand cu ora 20.00.

Intrarea va fi permisa de la ora 19.00!

Cu vanzari de peste 10 milioane de albume peste tot in lume, premiat cuAur si Platina in 18 tari, producatorul Frank Peterson, creierulGREGORIAN, este in mod cert unul dintre cei mai prolifici artisti germani.

Va invitam la un periplu muzical mult asteptat in Romania! Interpretareaunica a celor mai celebre cantece pop si rock, membrii corului invaluitiin robe de calugari, intreg misterul din jurul chipurilor si glasurilor,portului, toate vor trimite publicul cu gandul la vremurile perioadeiImperiului Roman de Apus.

DESPRE GREGORIAN (1991, 1999-prezent)

Cunoscutul producator Frank Peterson, partenerul lui Michael Cretu inproiectul Enigma, a fost cel care a dat viata celor de la GREGORIAN. Afost nevoie de multa inspiratie si fler pentru a alege toate pieselepentru un proiect ca GREGORIAN. Nu orice cantec este potrivit pentrusunetul corului gregorian. Din fericire, imensul bagaj muzical al luiPeterson si creativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoieca succesul sa fie garantat. Cum ne explicam ca in repertoriul GREGORIANputem ascula o balada semnata de Eurythmics alaturi de o piesa pop TearsFor Fears? Sau un cantec Peter Gabriel si o secventa rock Lenny Kravitzsau Metallica, Rammstein? Cu GREGORIAN toate piesele selectate se potivescmilimetric si formeaza un intreg ce transmit un anume mesaj, teleportandascultatorul intr-o lume apusa, cea a suntelor muzicii gregoriene.

Muzica gregoriana, denumita si cant gregorian, este un stil muzicalliturgic utilizat in cultul crestin catolic, cu inspiratie din muzicaprimelor generatii de crestini de pe teritoriul Imperiului Roman de Apus,muzica gregoriana dezvoltandu-se in perioada secolelor VI–XI. Numele de“gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romeiintre anii 590-604).

Peterson avea dorinta de a forma un grup care sa combine armoniile muziciipop cu muzica corala de dinainte de 1991. El era deja un fan alsonoritatilor medievale, avand un imens succes alaturi de Michael Cretuprin intermediul proiectului ENIGMA, de la inceputul anilor ’90. Succesuldin clasamentele internationale si numeroasele premii, cele 9 albume si 5DVD-uri in 7 ani au dovedit ca Peterson a avut dreptate. Mai mult de 4milioane de albume Gregorian si-au gasit fanii in toata Europa, dar si inAsia, Africa de sud si de curand Statele Unite ale Americii.“Cu ani in urma am vizitat manastirea Escorial Royal, din Spania. Inainte sa intru in lacasul de cult, ascultam muzica rock pe walkman.

Imediat cedeschid usa aud niste sunete care m-au atras instant: corul manastiriiinterpreta cu cant gregorian. Totul in capul meu s-a combinat, muzica rockdin castile mele cu acele sonoritati bisericesti si asa mi-a venit ideea”,a declarat Peterson, un producator inventator si descoperitor, in acelasi timp.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 621
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1423 zile, 31 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 23 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .