poze orchestra philarmonia in gala tinerimea romana editia a iii a
poze orchestra philarmonia in gala tinerimea romana editia a iii a poze orchestra philarmonia in gala tinerimea romana editia a iii a

Orchestra “Philarmonia” in Gala TINERIMEA ROMÂNĂ – ediţia a III-a

Bucuresti , Bucuresti. Luni 27 Octombrie 2014 19:00
Centrul National de Arta „Tinerimea Romana”, B-dul Schitu Magureanu, nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Orchestra de cameră “Philarmonia”, dirijată de maestrul Nicolae Iliescu va concerta Luni, 27 octombrie, ora 19:00 pe scena sălii de spectacole a Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română” din Bucureşti din Bd. Schitu Măgureanu nr. 4 (pod Izvor).

Concertul se desfăşoară în cadrul celei de a III-a ediţii a Galei “TINERIMEA ROMÂNĂ” care se derulează in perioada 27 – 30 octombrie a.c.

Orchestra de Cameră „Philarmonia” a luat fiinţă în anul 1983, la Bucureşti şi s-a bucurat de la început de aprecieri deosebite pentru calitatea şi rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predomină repertoriul preclasic şi cel clasic.

Orchestra s-a impus încă de la debut prin susţinerea, în concert, a unor opusuri de mare consistenţă precum integralele Vivaldi, Corelli, Haendel şi multe alte opere muzicale. Performanţele orchestrei au determinat realizarea unor înregistrări pe disc ale unor lucrări ca L’Estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concertelor Grossi de Corelli, lucrări de Mozart, Grilliani, Respighi, cât şi ale unor compozitori români contemporani.

Orchestra „Philarmonia” a fost invitată să susţină concerte la diferite festivaluri de muzică de cameră, în ţări precum Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Austria, Germania ş.a., prilej cu care au fost elogiate calităţile sunetului şi omogenitatea deosebită a acestui ansamblu.

Orchestra „Philarmonia” a colaborat cu cei mai prestigioşi solişti români, precum şi cu reputaţi artişti străini, dintre care amintim: Rugiero Ricci, Victor Picaisen, Alberto Lisy, Mincio Mincef, Alirio Diat, Barbara Hendricks ş.a.

Fondatorul şi conducătorul orchestrei de cameră „Philarmonia”, Nicolae Iliescu, a absolvit cursurile Conservatorului Naţional din Bucureşti, beneficiind de bursa „George Enescu” şi s-a distins prin aprecieri deosebite în concertele susţinute în ţară şi într-o serie de ţări printre care Ungaria, Bulgaria, Rusia, Italia, Spania, Elveţia, Germania şi în alte ţări din Asia şi America. A urmat cursurile de aspirantură ale Conservatorului Piotr Ilici Ceaikovski din Moscova, unde a obţinut rezultate excepţionale.

Nicolae Iliescu a fost, între anii 1984-1990, concertmaestru al Filarmonicii „George Enescu”, iar mai apoi profesor universitar la Academia de Muzică din Bucureşti.

În program:

Constantin Silvestri – Trei piese pentru orchestră de coarde op. 4 nr. 2

Edward Elgar – Serenadă

Antonin Dvorak – Serenadă pentru orchestră de coarde op. 22

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile în sala de concerte.

Mai multe detalii: http://www.tinerimearomana.ro/

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 1950 zile, 25 Oct. 2014

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 363

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .