poze outer national 1 terakaft bucuresti

Outer - National 1 - Terakaft, Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Mai 2015 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

De 1 Mai, Control Club din Bucuresti inaugureaza o noua serie de evenimente sub titulatura OUTER - NATIONAL.

Invitatii speciali ai primei editii sunt africanii tuaregi din desertul Saharei, trupa Terakaft.

Evenimentul va incepe de ziua, de la ora 18.00, pe terasa, cu Stutz & Dragos R. care vor mixa muzica cu specific African, din nordul dar si din sudul batranului continent, barbeque pe terasa cu specialitati marocane si africane, soare si voie buna. Și cateva surprize.

Incepand cu orele 22.00, ne vom muta in sala Berlin, unde vor concerta cei de la Terakaft. Dupa concert, after party cu Andrei Rusu (Khidja), D. Rusu si Stutz.

Pentru episodul 1, pe care il vom considera deopotriva si un episod pilot, mergem in nordul Africii, in centrul desertului Sahara si statul Mali - locul de origine al tuaregilor de la TERAKAFT / TERAKAFT (official FB page).

Terakaft, care in dialectul Tamasheq (specific popoarelor Tuareg din Sahara) inseamna "caravana", este o trupa autentica de "desert rock n blues", formata in 2001 de catre Sanou Ag Ahmed si Kedou Ag Ossad. Acestia au fost membri initiali ai trupei Tinariwen, cei care in 2012 au mers la Hollywood pentru a ridica un Grammy pentru cel mai bun album (Tassili).

Cu patru albume lansare pana acum, Terakaft urmeaza a lansa oficial cel de-al cincilea album, Tenere (Alone) la fix o saptamana dupa concertul din Control club, la casa de discuri Outhere Records.

Sound-ul specific Tuareg a fost influentat de-a lungul timpului de diferite conflicte care au avut loc pe teritoriul Africii de Nord, multi dintre luptatorii rebeli schimband armele cu chitari. Aerul mistuitor, nisipul fierbinte si o istorie intunecata a acestui popor nomad au dat nastere unui sound psihedelic, complex si foarte intens, sculptat de chitari, voci si percutie.

Printre cele mai proeminente trupe Tuareg mentionam Tinariwen (favoritii lui Bob Dylan si Carlos Santana), Terakaft, Bombino, Tamikrest, Groupe Inerane, Group Doueh, Toumast, Aziza Brahim, Faris si altii.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1014
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1765 zile, 26 Apr. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
concert boney m la sala palatului

Concert Boney M la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 8 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .