poze phi axial lead mindcage escape question pub

Phi, Axial Lead & Mindcage Escape @ Question Pub

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 28 August 2015 21:30

Categorii: Muzica si Concerte

ProgSphere in colaborare cu Jurnal Rock va ofera o noua seara speciala de sonoritati progresive in incinta celui mai prietenos loc din oras, Question Mark. Invitati de onoare sunt austriecii inovativi de la Phi, aflati in plin turneu prin Europa la acest moment si ai nostri purtatori de cuvant al progressive-ului, Axial Lead si Mindcage Escape.

Asadar, pe 28 august, va asteptam la o seara care imbina laturile moderne ale progressive-ului, de la avant-garde la post, alaturi de Phi (Austria), Axial Lead si Mindcage Escape.

Asa cum v-ati astepta, sonoritatile care vor parasi Question Mark vor fi progressive de la inceput si pana la final.

Phi este o trupa deloc noua pe scena prog-ului, mereu dornica de a sparge tiparul a ceea ce inseamna noul val de progressive. Combinand intr-un mod inedit elemente specifice prog-ului old school precum aducerea clapelor in peisaj, cu specificul instrumental al post rock-ului, Phi garanteaza o calatorie in lumea experimentelor greu de uitat. Pana in prezent trupa are la activ patru materiale discografice: "For the love of ghosts", "The deflowering of reality", "Years of breathing" si "Now the waves of sound remain", iar pe perioada verii este pornita intr-un turneu de amploare care include deja peste 20 de concerte.

Axial Lead este un triumf al inventivitatii si al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric si vizual, care ne creeaza de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o noua lume, cu personaje fictive sau cat se poate de usor de regasit in oricare dintre noi, care se lupta cu monstri pe cat de metaforici, pe atat de ancorati in realitate. Axial Lead promite o calatorie memorabila prin universul gandurilor lor prin care, atipic, se tese o panza in care iti prinzi urechile in mod constient, si in care vei descoperi toate elementele unui prog de exceptie: o voce calda, pliabila pe orice schimbare de ritm, solo-uri si riff-uri care incorporeaza mii de influente si o evolutie armonica care te transforma intr-un prizonier benevol. Concertele lor live sunt rapid ridicate la nivelul de unice pe plaiurile noastre de catre ascultatori.

Mindcage Escape a fost intemeiata in 2012 in Bucuresti si este adepta sonoritatilor progressive metal, cu influente din diverse alte genuri, formatia descriindu-se ca fiind impotriva etichetelor de orice fel, din dorinta de a putea experimenta liber. In 2014, trupa a lansat primul EP din cariera, "Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani si de critica de specialitate. Mindcage Escape deschid calea catre progressive-ul experimental ce va acapara Question-ul printr-o energie molipsitoare care conciliaza genuri de metal felurite printr-o singura constanta: progressive-ul.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 649
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1779 zile, 14 Iul. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .