poze preludiu concert extraordinar de colinde si cantece de craciun
poze preludiu concert extraordinar de colinde si cantece de craciun poze preludiu concert extraordinar de colinde si cantece de craciun poze preludiu concert extraordinar de colinde si cantece de craciun

PRELUDIU - Concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 23 Decembrie 2014 19:00
Ateneul Român, București

Categorii: Muzica si Concerte

Corul de cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun la Ateneul Român, marti 23 decembrie 2014, de la ora 19:00.

Atmosfera plină de linişte şi pace a Crăciunului ne va pătrunde în suflet, ca în fiecare an, la concertele de Corului „Preludiu” al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” care au devenit deja o tradiţie. Rafinamentul interpretării, frumuseţea repertoriului abordat, carisma dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunţă la postura sobră a conducătorului tradiţional de cor, în favoarea uneia mai relaxată şi mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

În cei 42 de ani de activitate „Preludiu” a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.
Corul de cameră „Preludiu” a prezentat peste 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale.

„Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, a realizat 350 de înregistrări radio şi TV, un disc „Electrecord” şi trei C.D.-uri (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti).

Anul 2012, a insemnat inca o data confirmarea internationala a Corului de camera „Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzica ortodoxa de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordata corului „Preludiu” si premiul pentru cel mai bun dirijor acordat maestrului Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internaţional de la Beijing-China.

In toamna acestui an „Preludiu” a fost invitat de onoare în Grecia pentru a susţine trei concerte la Atena, Pireu şi Nafplio.

Ca o recunoastere a activitatii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român - telefon 021-315.68.75, Program: Marţi - Vineri între orele 12-19.

Mai multe detalii: http://www.tinerimearomana.ro/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1446
ppdp

Adaugat in urma cu 3523 zile, 25 Nov. 2014

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 406

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
  • Ai ceva de zis?

    .