poze sentir flamenco

SENTIR FLAMENCO

Bucuresti , Bucuresti. Joi 3 Octombrie 2013 19:00
UNTEATRU, Str. Ilfov 1

Categorii: Muzica si Concerte

In aceasta seara, la UNTEATRU continua seria de concerte din stagiunea curenta cu un spectacol special de ritmuri, cant, chitara si dans flamenco sustinut de artista spaniola Pilar Diaz Romero, in compania chitaristului Tiberiu Gogoanta.

Intitulat "Sentir flamenco", spectacolul prilejuieste o incursiune in universul fabulos al muzicii si dansului flamenco, in intimitatea sufletului spaniol. Va fi o seara magica, cu simtaminte covarsitoare, cu pasiune transformata in ritm, frumusete, expresie, tehnica si virtuozitate, oferite de doi artisti remarcabili.

Pilar Diaz Romero – cea pe care, in acest spectacol, publicul va avea ocazia de a o asculta cantand si de a o vedea dansand – s-a nascut la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco, din sanul careia se desprind figura strabunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut in numeroase tablao din Sevilla, si cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rand, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya in Barcelona. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in tablao, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Tiberiu Gogoanţa s-a nascut in Romania si a inceput studiul chitarei la liceele de muzica din Pitesti si Bucuresti. Dupa absolvirea liceului, realizand ca este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai intai in Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Pena, si apoi in Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Musica del Liceu, din Barcelona. A concertat in numeroase tablao si peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” si “Tarantos”. A acompaniat numerosi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) si dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat sa participe la turneul acesteia in Columbia. A susţinut numeroase concerte in formula de cante y guitarra, in Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

Concertul are loc joi, 03 octombrie 2013, cu incepere de la ora 19.00, in sala teatrului UNTEATRU, din str. Ilfov nr. 1, Bucuresti. Informatii si rezervari: www.unteatru.ro sau unteatru@gmail.com.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/166405966893068/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 477

Adaugat in urma cu 2499 zile, 03 Oct. 2013

Adaugat de kitarodia

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 55

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .