poze swing dreams

Swing dreams

Bucuresti , Bucuresti. Joi 15 Decembrie 2016 20:30 - Joi 15 Decembrie 2016
Serendipity Bistro, Str. Dumbrava Roșie nr. 12 (intrarea pe alee)

Categorii: Muzica si Concerte

Liana Ștefan și Cătălin Milea vă invită pe 15 decembrie la un concert de jazz susținut, evident, la Serendipity Bistro.

“Ars longa vita brevis” spune dictonul latin (“Arta este perenă, viața scurtă, trecătoare”) Brevis Piano Project este o punte de întâlnire, de fuziune între zona muzicii clasice și cea improvizată, a jazz-ului. Doi muzicieni propun ascultătorilor un repertoriu divers, ales cu grijă, ce include lucrări reprezentative din creația unor compozitori și aranjori ca Astor Piazzolla, Gorges Bizet, Carlos Jobim, Enric Madriguera, Brent Edstrom, standarde de jazz și piese din repertoriul internațional, prelucrări după piese clasice și lucrării proprii. Cei doi sunt versatili și unici prin interpretarea și stilul lor personal și original. Brevis Piano Project aduce împreună rigurozitatea tehnicii pianistice clasice cu lejeritatea și libertatea improvizatorica regasită în muzica de jazz, fie că este vorba despre un duo instrumental sau un duo voce și pian, ce au încărcături diferite, conceptul ramane același, de „dialog” muzical, de parteneriat, de comunicare.

***

LIANA ȘTEFAN este absolventă a Universitații Naționale de Muzică București, dublu licențiată în Interpretare Pian și Dirijat cor Academic. Studiind pianul în maniera clasică înca de la vârsta de 5 ani, a castigat numeroase premii la diferite concursuri de interpretare instrumentală naționale și internationale în copilarile ca mai apoi, să dezvolte în timp o pasiune pentru lucrul cu oamenii, intrând în zona educațională și de pregatire instrumentală a copiilor și tinerilor, in prezent fiind profesor de pian la Colegiul Național de Muzică ‘’George Enescu’’ din București. În paralel, a dezvoltat numeroase proiecte atât educaționale, cât și de performanță, concursuri si competiții în domeniul artistic și mai ales muzical. Și-a dovedit spiritul antreprenorial înființand și dezvoltând propriul centru de cursuri private Brevis Music Art din anul 2011, câștigând concursul „Femeia cu cea mai bună idee de afaceri” în acelasi an. A organizat și coordonat alături de Cătălin Milea prima tabără de improvizație din România, aflată anul acesta la a treia ediție și au dezvoltat împreună proiectul Imagination Orchestra ca rezultat al workshopurilor și întalnirilor lor cu tinerii muzicieni.

***

CĂTĂLIN MILEA este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români în muzica jazz românească a generației sale. A înregistrat albumele ,,ReBop Unit featuring Dick Oatts’’, având ca invitat unul dintre cei mai apreciați educatori din New York și ,,Something for Now’’, cu trio-ul de muzică improvizată ,,RAM’’. Câștigător a numeroase concursuri, Cătălin Milea a evoluat și a avut înregistrări și concerte cu diversi artiști, ca lider sau ca invitat. A mai cantat cu: Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Anca Parghel, Johnny Raducanu, Sebastian Burneci, George Dumitriu, Luiza Zan, Garbis Dedeian, Dinu Simon și mulți alții. Catalin Milea a fondat grupul "Romanian Jazz Collective’’ care cântă exclusiv jazz romanesc, lucrari de: Richard Oschanitzky, Johnny Raducanu, Jancy Korossy, Eugen Gondi și mulți alții. Un alt grup în care este prezent este trio-ul Catalin Milea Hammond Trio, un grup care explorează zona muzicii funky, improvizând sonorități și având ca instrument de inspirație hammond-ul. Cătălin Milea mai este și editor șef pentru prima revistă de jazz denumită Jazz Compas, precum și fondator și inițiator al ,,Imagination Orchestra’’.

Pentru mai mult informații vizitați www.catalinmilea.ro
http://catalinmilea.ro/podcast/
https://www.facebook.com/catalinmileajazz

Mai multe detalii: http://www.serendipity-tea.ro/2016/12/swing-dreams/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1140

Eveniment postat de organizator

georgiana stoenica

Adaugat in urma cu 2670 zile, 06 Dec. 2016

Adaugat de GeorgianaStoenica

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 44

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .