poze festivalul why democracy la muzeul taranului roman

Festivalul Why Democracy la Muzeul Taranului Roman

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 3 August 2012 - Miercuri 8 August 2012
Sos. Kiseleff Nr. 3

Categorii: Spectacole si Filme , Festivaluri

British Council si Asociatia Pro Democratia organizeaza festivalul de film WHY DEMOCRACY, care aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii, atingand o audienta de peste 300 de milioane de spectatori si generand numeroase dezbateri in toata lumea.

Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect internaţional şi sunt realizate de regizori independenţi, premiaţi la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortură aplicate în închisorile americane / alegerea democratică a unui şef de clasă în China comunistă / scandalul generat de nişte benzi desenate daneze în comunitatea musulmană etc. Acţiunea filmelor se desfăşoară în diferite ţări: Marea Britanie, Bolivia, China, Croaţia, Cuba, Danemarca, Republica Democrată Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenia, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Lista filmelor:

Please Vote for Me – Un experiment de democraţie în China: alegeri democratice sunt organizate într-o şcoală primară.

Bloody Cartoons – O poveste despre cum şi de ce 12 desene dintr-o mică publicaţie de provincie din Danemarca au putut implica această ţară în confruntări cu musulmani din întreaga lume.

Taxi to the Dark Side – O poveste despre disparităţile din ce în ce mai mari dintre respectarea drepturilor omului şi metodele folosite pentru a colecta informaţii de la suspecţii de terorism.

Egypt: We Are Watching You – Dacă primele alegeri democratice din Egipt, după 24 de ani, sunt umbrite de acuzaţii grave de fraudă şi de numeroase acte de violenţă, ce legitimitate are noul regim?

Iron Ladies of Liberia – După aproape două decenii de război civil, în 2006, Liberia are primul oficial ales prin vot liber, care este şi prima femeie şef de stat din Africa.

In Search of Gandhi – India înregistrează în ultimii ani o creştere economică evidentă. Este, însă, această dezvoltare resimţită de toatăpopulaţia? Sau, mai bine zis, câte dintre valorile lui Gandhi se mai aplică în societatea indiană de astăzi?

For God, Tsar and the Fatherland – O poveste despre patriotismul din Rusia, despre valorile unei societăţi, despre o altfel de democraţie.

Looking for the Revolution – E nevoie de mai mult decât de un tricou cu Che Guevara pentru a fi revoluţionar. Pe tine ce te-ar determina să porneşti o revoluţie?

Dinner with the President – Care sunt implicaţiile pentru democraţie în Pakistan atunci când partidele politice laice cedează în faţa agendei islamice?

Scurtmetraje:Kenya, Africa de Sud, Iran, Italia, Republica Democrată Congo, Cuba, India, Rusia, Croaţia, Pakistan, Marea Britanie, Spania

Filmele sunt în limba engleză şi nu au subtitrare în limba română. Intrarea este gratuită.

Mai multe detalii: http://www.inparc.ro

Comenteaza pe Facebook
george

Adaugat in urma cu 4293 zile, 26 Iul. 2012

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .