poze  de unde cununa vine spectacol aniversar 75 de ani
poze  de unde cununa vine spectacol aniversar 75 de ani poze  de unde cununa vine spectacol aniversar 75 de ani poze  de unde cununa vine spectacol aniversar 75 de ani

“DE UNDE CUNUNA VINE” - spectacol aniversar 75 de ani

Bucuresti , Bucuresti. Joi 17 Noiembrie 2022 18:00
Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul pe 17 noiembrie de la ora 18.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la spectacolul aniversar 75 de ani al ansamblului Cununa Carpaţilor, „DE UNDE CUNUNA VINE” o întâlnire cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, prezentată de Gheorghiţa Nicolae.

Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților”- dirijor Dan Ionescu, coregrafia Theodor Vasilescu, Viorel Cioacă, coordonator: Ștefan Osepciuc, instructor de dans Vlăduţ Simulescu, îi are ca invitaţi pe celebrii ANGELA BUCIU, VIORICA MACOVEI, OLGUȚA BERBEC, GHEORGHE TURDA, DANIEL TURICĂ. Proiectul este realizat în coproducție cu TVR, în cadrul emisiunii Tezaur folcloric.
Ansamblul folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” a luat fiinţă în anul 1947, având în componenţa sa cei mai buni artiști ai momentului – instrumentişti, dansatori – a căror principală misiune este aceea de a aduce la lumina scenei valoarea unică a folclorului românesc. Ansamblul „Cununa Carpaților” este deținătorul a multor premii naționale si internaţionale şi a colaborat cu o întreaga pleiadă de interpreți și instrumentiști renumiți, adevărați maeștri ai genului și a realizat numeroase înregistrări la televiziune si radio.
Publicul din mediul citadin, dar mai ales din București, are rare ocazii de a vedea și auzi adevărata față a unor spectacole folclorice de calitate, deși România este țara cu una dintre cele mai atractive și variate tradiții, cel puţin din spațiul balcanic. Pe fondul acestei rare apariții a folclorului autentic pe scenele capitalei, ansamblul folcloric „Cununa Carpaților" a reușit ca în toți cei 75 de ani de existență să mențină viu spiritul acestuia, fie prin prezențele sale live sau televizate. În acest fel, „Cununa Carpaților" a devenit un reper al înaltului profesionalism pentru publicul de gen din întreaga țară și un ambasador cultural al cântului, dansului și portului tradițional românesc.
Spectacolul „DE UNDE CUNUNA VINE” din 17 noiembrie, va aduce bucuria reconectării la emoția cântecului și jocului popular românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, adresându-se publicului de toate vârstele.
Organizator: Centrul Național de Artă „Tinerimea Română"
Parteneri: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Ţăranului Român
Parteneri media: TVR, Radio România - Antena Satelor, Blitz TV, Cutia cu flori

PREZENTARE

Ansamblul folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” a luat fiinţă în anul 1947, având în componenţa sa cei mai buni artiști ai momentului – instrumentişti, dansatori – a căror principală misiune este aceea de a aduce la lumina scenei valoarea unică a folclorului românesc.
Calitatea artistică a spectacolelor, varietatea repertorială, cromatica costumelor, măiestria interpretativă au făcut ca Ansamblul folcloric profesionist „CUNUNA CARPAŢILOR” să reprezinte cu succes folclorul românesc în formele cele mai autentice, pe scene din: U.S.A – 1977, China, Cambogia, Vietnam, Laos – 1979, Sudan – 1982, Danemarca – 1985, Suedia, Norvegia – 1986, Italia, Germania, Grecia, Turcia – 1987, Cipru, Franţa, U.R.S.S – 1988, Franţa, Bulgaria, Ungaria, Anglia – 1990, Olanda – 1992, Grecia, Siria – 1995, Olanda – 1997, Polonia, Ucraina, Italia – 1999, Portugalia – 2000, Franţa, Grecia – 2001, China – 2002, Spania – 2002, 2003, 2004, 2005, Olanda, Austria – 2006, China, Austria – 2007, Grecia – 2010, 2012, 2015, Turcia – 2016, 2017, 2018.

În prezent, Ansamblul de dansuri populare este îndrumat de Ștefan Osepciuc - coordonator și Vlăduț Simulescu – instructor de dans, tineri dansatori cu o vastă experiență de scenă.
Orchestra de muzică populară este condusă de Dan Ionescu, un virtuoz al clarinetului și saxofonului, poli-instrumentist al instrumentelor de suflat tradiționale, orchestrator și compozitor cu o îndelungată experiență de pregătire a orchestrelor de gen.
Ansamblul folcloric profesionist „Cununa Carpaților” este deținătorul a multor premii naționale si internaționale.
Ansamblul a colaborat cu o întreaga pleiadă de interpreți și instrumentiști renumiți, adevărați maeștri ai genului și a realizat numeroase înregistrări la televiziune si radio.

Credit foto: Cătălina Filip

Pentru informaţii detaliate legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“ puteţi accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/

Mai multe detalii: https://tinerimearomana.ro/cununa-carpatilor/de-unde-cununa-vine-spectacol-aniversar-75-de-ani-cununa-carpatilor/

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 536 zile, 01 Nov. 2022

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .