poze baletul na ional georgian sukhishvili vine la bucuresti
poze baletul na ional georgian sukhishvili vine la bucuresti poze baletul na ional georgian sukhishvili vine la bucuresti poze baletul na ional georgian sukhishvili vine la bucuresti

Baletul Național Georgian Sukhishvili vine la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 20 Noiembrie 2013 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

După mai bine de 10.000 de spectacole susținute pe 90 de scene din lumea întreagă, printre care Albert Hall în Londra, La Scala din Milano, Metropolitan Opera și Madison Square Garden în New York, Baletul Național Georgian Sukhishvili ajunge în Romania pentru un spectacol care va avea loc la Sala Palatului, pe 20 noiembrie 2013, începând cu orele 20.00. Show-ul face parte din cel mai recent turneu european al Baletului și precede un amplu turneu pe continentul american.

Spectacolul de la București promite să ofere audienței două ore inedite, în care peste 70 de dansatori vor urca pe scenă și vor dansa pe ritmurile muzicii tradiționale georgiene, interpretată live de muzicieni din Orchestra Națională a Georgiei. Cele peste 1000 de costume extraordinare create special pentru dansatori vor întregi tabloul unei captivante povești despre luptă, curaj și eroism.

Cunoscuți în întreaga lume drept ”georgienii zburători” datorită acrobațiilor și săriturilor extrem de înalte executate pe durata reprezentației, dansatorii vor încânta publicul român cu un spectacol palpitant plin de tradiție și grație și o coregrafie complexă.

Dansatorii Baletul Național Georgian Sukhishvilli vor lua răsuflarea publicului prin nenumărate piruete și acrobații care amintesc de forța animalelor sălbatice și de actele de curaj ale războinicilor din trecut. Spre deosebire de balerinii altor trupe din lume, toți bărbații care fac parte din trupa Sukhishvili dansează pe vârfuri, fără ajutorul unor încălțări speciale. De asemenea, ei folosesc în timpul reprezentației cuțite și săbii adevărate, realizate manual și special pentru ei de maeștrii georgieni.

În același timp, delicatele dansatoare ale Baletului Național Georgian Sukhishvili vor fascina audiența prin mișcări grațioase și prin costume minunate împodobite cu pietre prețioase, îngrijite și depozitate într-o sală specială pentru costume din Georgia, primele modele fiind create cu 105 ani în urmă.

Baletului Național Georgian Sukhishvilli este prima companie profesionistă de dans din Georgia, înființată în 1945 de Iliko Sukhishvili și Nino Ramishvili. Astăzi, Baletul s-a transformat într-o adevărată carte de vizită culturală a Georgiei, fiind reprezentantul tradiției și patrimoniului artistic al acestei țări în întreaga lume.

Spectacolul de la București promite a fi o experiență inedită atât pentru iubitorii dansului, cât și pentru cei atrași de momente artistice unice și memorabile.

Biletele pentru reprezentația Baletului Național Georgian Sukhishvili de la Sala Palatului, din 20 noiembrie, sunt disponibile pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro și www.blt.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 941

Eveniment postat de organizator

marina constanda

Adaugat in urma cu 2660 zile, 10 Oct. 2013

Adaugat de m.constanda

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 21 Ian 2021 - 3 Feb 2021
  • Ai ceva de zis?

    .