poze barajul

BARAJUL

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 11 Martie 2018 19:00
Str Lipscani 84 - 90, ARCUB

Categorii: Spectacole si Filme

Piesa Barajul aparține autorului irlandez Conor McPherson, considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni.

Apărută în 1997, ea a fost montată în același an de Royal Court în Londra, iar doi ani mai târziu a avut premiera pe Broadway.

A câștigat Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună piesă a anului în 1998 și i-a adus lui McPherson, în același an, Premiul Criticii pentru cel mai promițător dramaturg.

Barajul a fost votată printre cele mai importante piese ale secolului 20 într-un sondaj realizat de Royal National Theatre din Londra și face parte dintre cele mai bune 101 de piese ale tuturor timpurilor după părerea lui Michael Billington, criticul de teatru al ziarului The Guardian.

Acțiunea de desfășoară într-un spațiu neconvențional, conceput special ca un bar întunecat, straniu și enigmatic.Trecând de la plictis, la curiozitate, la sentimente de solidaritate, împăcare și prietenie, personajele jucate de actorii, Marian Râlea (Jack), Alexandru Voicu (Brendan), Gabi Costin (Jim), Romeo Pop (Finbar) și Simona Pop (Valerie), expun adevăruri de viaţă punctate cu momente de un comic nebun combinate cu o stare permanentă de suspans.

Într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda, cinci oameni se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Și la fel cum apele râului se adună în lacul de acumulare, povestile lor spuse la ceas de seară topesc vorbele celor cinci personaje cu istorii de viață extrem de diferite, într-o atmosferă bizară. În încercarea de a se apropia, ei vorbesc despre relații: legături strânse, legături pierdute, amprente definitive pe care le lasă ceilalți în viețile noastre. Spun lucruri grave, fantomatice, pe care nu le pot vorbi cu cei apropiați. Vorbesc unor străini pentru a se simți mai puțin singuri.

Montarea spectacolului la București aparține regizoarei Andreea Vulpe, care a semnat regia pentru ”Regele şi cadavrul” (de Vlad Zografi), ”Părinţii teribili” (de Jean Cocteau) şi ”Filoctet” (de Sofocle) la Teatrul Naţional din Bucureşti, ”Cabaret” (de Joe Masteroff) la Teatrul Evreiesc de Stat şi ”Oleanna” (de David Mamet) la Teatrul Act.

„Omul să trăiască acolo unde-s prietenii şi lumina!”, spune Jack, bătrânul holtei a cărui singurătate părea iremediabilă până când a înţeles că responsabilitatea faţă de comunitatea de care aparţii poate fi colacul de salvare, atunci când te simţi însingurat, izolat şi trist. Şi, odată cu el, simţim şi noi, realizatorii acestui spectacol, că e de datoria noastră să vorbim despre flagelul singurătăţii în lumea de azi: să-l asumăm, să-l cercetăm şi să-i căutăm soluţii, dorim ca, prin intermediul acestui spectacol, să redăm societăţii noastre încrederea interpersonală, lipsa de tensiuni şi coeziunea socială. ” – declară regizoarea spectacolului, Andreeea Vulpe.

”[…] Nu doar piesa în sine este interesantă, ci și jocul actorilor este unul exceptional, fiecare aplecându-se cu mare atenție asupra rolului. Marian Râlea este, fără îndoială, starul spectacolului, construind interacțiuni și monologuri absolut savuroase și făcând din Jack un personaj extrem de real, care, în ciuda defectelor, place spectatorilor pentru că este amuzant, bonom și deschis.” (4arte.ro)

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/barajul-13-2-2-2/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 553
Cuvinte cheie: spectacol , Evenimente Bucuresti
arcub

Adaugat in urma cu 2244 zile, 27 Feb. 2018

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .