poze grand cinema more devine partener al fnt

Grand Cinema & More devine partener al FNT

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 28 Octombrie 2014 20:00

Categorii: Spectacole si Filme

Ion Caramitru urca pe scena Grand Cinema & More in spectacolul Vorbe, Vorbe, Vorbe

Grand Cinema & More anunta parteneriatul oficial cu Festivalul National de Teatru, prin intermediul caruia va gazdui in premiera doua spectacole din cadrul celei de-a 24-a editii a evenimentului: Vorbe, Vorbe, Vorbe cu Ion Caramitru si invitatul sau, violoncelistul Adrian Naidin, si Rinocerii, regizat de Robert Wilson, la Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova.
„De la prima noastra stagiune culturala si pâna acum am inclus in portofoliu reprezentatii de teatru jucate pe scena salii Epika. Spectacolele montate la Grand Cinema & More au fost foarte bine primite si, in lumina acestui succes, le-am dedicat cea mai mare sala a noastra, Epika, special amenajata pentru a putea sustine acest gen de reprezentatii”, declara Atena Simovic, Alternative Content & Events Director in cadrul Baneasa Developments. „Parteneriatul cu Festivalul National de Teatru este un pas firesc in reafirmarea angajamentului nostru de a oferi spectatorilor continut cultural de inalta clasa.”
Primul eveniment din cadrul Festivalului National de Teatru gazduit de Grand Cinema & More este spectacolul Vorbe, Vorbe, Vorbe, un recital extraordinar de poezie in interpretarea lui Ion Caramitru, acompaniat la violoncel de muzicianul Adrian Naidin. Spectacolul marcheaza o premiera pentru Grand Cinema & More, fiind prima invitatie a actorului Ion Caramitru in acest spatiu cultural. Reprezentatia va avea loc in ziua de 28 octombrie, la ora 20.00.
In inchiderea recitalului va avea loc un eveniment dedicat exceptionalului artist George Constantin, la 20 de ani de la trecerea sa in nefiinta. Iubitorii de teatru sunt invitati sa participe la vernisajul expozitiei de fotografie „Magistre fara seaman, slava!” – In memoriam George Constantin, in foaierul Salii Epika, la ora 21.30.
Tot in aceeasi seara va fi lansat si DVD-ul „Mari actori români” – George Constantin. Filmul regizat de Alexandru Darie si produs de Mihai Constantin aduce publicul mai aproape de cariera stralucita a lui George Constantin. Productia cuprinde o serie de interviuri realizate de Anca Berlogea, fragmente din spectacole de teatru din arhiva Televiziunii Române, precum si extrase din filmul realizat de Liviu Ciulei „Reconstituirea”. DVD-ul este realizat de Fundatia „George Constantin”, in parteneriat cu Jurnalul National si distribuit de E-Media.
Pe 2 noiembrie, la ora 19.00, Grand Cinema & More va transmite in direct de la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova un spectacol de seama din programul Festivalului National de Teatru: varianta spectacolului Rinocerii de Eugène Ionesco regizata de celebrul Robert Wilson. Spectacolul, parte din seara dedicata inchiderii Festivalului National de Teatru, ofera iubitorilor de teatru sansa de a viziona aceasta punere in scena unica, pentru prima oara, in direct.
Rinocerii, semnat de Robert Wilson, este unul dintre cele mai ample si mai importante proiecte teatrale din România, un grandios spectacol multimedia ce aduce la viata universul ionescian. Din distributie fac parte 23 de actori ai Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova. Ii amintim aici pe Ilie Gheorghe, Claudiu Bleont si Valer Dellakeza.
Recunoscut ca fiind cel mai avangardist artist de teatru din lume, Robert Wilson a fost numit „cel mai important regizor american” chiar de catre Eugène Ionesco insusi. Pe lânga spectacolele de teatru apreciate la nivel international, regizorul a colaborat cu unii dintre cei mai mari artisti ai lumii, precum Lou Reed, Tom Waits, Marina Abramović sau Lady Gaga.
Festivalul National de Teatru este una dintre principalele manifestari artistice din România dedicate teatrului. Cea de-a 24-a editie a acestuia, desfasurata intre 24 octombrie si 2 noiembrie, aduce in fata publicului o selectie a celor mai apreciate spectacole românesti si internationale, alaturi de o serie de evenimente speciale.
Prin intermediul stagiunii culturale 2014-2015, Grand Cinema & More continua sa ofere spectatorilor reprezentatii de exceptie, care impun un nou standard in ceea ce priveste divertismentul din oferta centrului comercial Baneasa Shopping City.
Mai multe detalii despre spectacolele de la Grand Cinema & More, parte a Festivalului National de Teatru, precum si despre achizitionarea biletelor pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3470 zile, 16 Oct. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .