poze grand cinema more transmite spectacolul legenda dragostei

Grand Cinema & More transmite spectacolul „Legenda Dragostei"

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 26 Octombrie 2014 16:45

Categorii: Spectacole si Filme

Legenda Dragostei, unul dintre cele mai aplaudate spectacole de balet ale ultimelor doua secole, va fi transmis in direct de la Teatrul Bolshoi la Grand Cinema & More pe 26 octombrie, incepand cu ora 16:45. Aceasta este prima reprezentatie de balet din stagiunea culturala 2014-2015 de la Grand Cinema & More, care transmite in exclusivitate in Bucuresti spectacolele legendarului teatru din Moscova. In cadrul acestei stagiuni, spectatorii se bucura de un abonament special pentru toate transmisiunile teatrului Bolshoi si pot castiga o invitatie dubla la una dintre reprezentatii, chiar in Rusia.

Legenda Dragostei se bucura de coregrafia originala a maestrului Yuri Grigorovich si de muzica semnata de compozitorul Arif Malikov. Spectacolul spune o poveste fascinanta despre dragoste interzisa si sacrificiu de sine. Actiunea se desfasoara in Orientul Mijlociu, la palatul reginei Mekhmene, unde totul este inundat intr-o atmosfera sumbra. Printesa Shyrin, sora reginei, este pe moarte. Un strain sosit la palat afirma ca o poate salva pe aceasta, insa numai cu sacrificiul reginei, care trebuie sa ii cedeze printesei frumusetea sa, in schimbul vietii. Insa, intr-o rasturnare de situatie, regina ajunge victima propriului sacrificiu. Desfigurata fizic, regina afla ca sora ei se indragostste de iubitul sau, pictorul Ferkhad.
Cu miscari de dans, decoruri si costume inspirate din Orientul Mijlociu, Legenda dragostei aduce la viata o lume exotica si plina de intrigi. Acest spectacol emotionant revine pe scena Teatrului Bolshoi dupa zece ani de absenta. Libretul are la baza legenda persana medievala „Khosrow si Shirin”, reinterpretata de poetul turc Nazım Hikmet. Legenda Dragostei este una dintre primele lucrari coregrafice ale maestrului rus Yuri Grigorovich, unul dintre titanii baletului rusesc, al carui repertoriu include spectacole de referinta, precum „Lacul Lebedelor”, „Spargatorul de nuci”, sau „Spartacus”.
Legenda Dragostei face parte din seria de reprezentatii aduse pe ecranele Grand Cinema & More in exclusivitate in Bucuresti. Printre celelalte spectacole pe care cinematograful din Baneasa Shopping City le va transmite de la Moscova se numara „Fiica Faraonului”, „La Bayadere” sau „Spargatorul de Nuci”. Pentru a-si intari promisiunea de a oferi spectatorilor ocazia de a participa la cele mai importante evenimente culturale ale anului, Grand Cinema & More va rasplati unul dintre iubitorii spectacolelor de balet cu o experienta de neuitat: acesta va putea viziona spectacolul „Lacul Lebedelor”, chiar la Teatrul Bolshoi din Moscova, pe data de 25 ianuarie 2015. Castigatorul se va bucura de o excursie ce include bilete de avion pentru doua persoane Bucuresti-Moscova, cazare pentru doua zile si doua bilete la reprezentatia ce are loc la celebrul teatru. Pentru a se inscrie in concurs, doritorii trebuie sa achizitioneze, intre 6 octombrie si 15 decembrie, un bilet la una dintre reprezentatiile Teatrului Bolshoi transmise la Grand Cinema & More si sa completeze formularul special. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti.
Stagiunea culturala 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atat spectacole de opera, balet si teatru sau teatru pentru copii, cat si spectacole de improvizatie si evenimente speciale. Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 1975 zile, 02 Oct. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
  • Ai ceva de zis?

    .