poze  l om dada de gigi caciuleanu
poze  l om dada de gigi caciuleanu poze  l om dada de gigi caciuleanu

"l'Om DAdA" de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Martie 2016 20:00
Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti - sala Atelier

Categorii: Spectacole si Filme

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, coregraful Gigi Căciuleanu ne invită la o nouă premieră: „l’Om DAdA”, spectacol de teatru coregrafic care va fi prezentat la sala Atelier a Teatrului Național București pe 11, 12 și 13 martie.

Spectacolul este produs sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava, în colaborare cu Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Fundația Art Production și cu sprijinul Institutului Cultural Român.

În 2016 se comemorează 120 de ani de la naşterea pe 16 aprilie 1896 a celui care, la vârsta de 20 de ani, a făcut să se nască dadaismul universal, revoluţionînd astfel arta modernă: Tristan Tzara. În 2016 – dadaismul împlinește 100 de ani.

„Este un spectacol despre fiecare dintre noi și nu un demers intelectualist. Toți suntem dadaiști, defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă și în viață. Se va numi „l’Om DAdA” pentru că am vrut să aduc alături „om” în limba română, cu „dada”, care face parte din universal. Am pornit de la textul lui Tristan Tzara, L`homme approximatif, pe care l-am redescoperit dupà atîta vreme. E un text care mi se pare superb de poetic, deloc absurd, frumos, CUVÂNT TAIAT, stufos, plin de semnificații, foarte actual chiar și după 100 de ani. „Omul aproximativ” (nimic nu este mai aproximativ decât fiintza umanà!) este de fapt, în spectacol, personajul omului cât se poate de ne-aproximativ, de precis, care trebuie sà fie clovnul, actorul și dansatorul. Într-un cuvânt DansActorul. Sper sa fie în primul rând un spectacol al zilelor noastre. As putea considera l’Om DAdA ca pe o continuare a acelui discurs al demagogului interpretat de Lari în D`ale noastre. Discurs al lui Catavencu dezmembrat de mine, redus doar la vocale si douà consoane shuieràtoare, ceea ce a constiutuit deja, de fapt, un fel de acțiune dadaistă. Astfel, voi continua cu Lari Giorgescu în l’Om DAdA, ceea ce am început în D`ale noastre, unde l-am celebrat cu toatà dragostea pe pre-dadaistul Caragiale (sà mà ierte puristii!)” a declarat Gigi Căciuleanu

Distribuția: Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu

Mai multe detalii: http://www.tnb.ro/ro/lom-dada

Pret bilet: 44 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 522

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1621 zile, 27 Feb. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 183

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .