poze otello la grand cinema digiplex

Otello la Grand Cinema Digiplex

Bucuresti , Bucuresti. Joi 21 Februarie 2013 20:00
Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City

Categorii: Spectacole si Filme

Povestea shakespeariană bântuită de răzbunare și gelozie, a captivat publicul secole la rând. Grand Cinema Digiplex vă propune de data aceasta o producţie în viziunea regizorului Stephen Langridge, sub bagheta dirijorului Riccardo Muti. Transmisiunea de joi, 21 februarie, ora 20:00, din cadrul Festivalului de la Salzburg, aduce în prim plan o distribuţie aproape de perfecţiune.

In 1887, la Scala din Milano, avea loc premiera cu succes a operei in compozitia lui Giuseppe Verdi. Libretul piesei, scris de Arrigo Boito, a fost irezistibil pentru compozitor, atras şi în trecut de scrierile shakespeariene. Verdi a redus lucrarea la patru scene, a renunţat la unele personaje (Brabantio sau Bianca), a adăugat altele (florăreasa care îi cânta Desdemonei), a umplut golurile poeziei cu muzica şi a oferit umanităţii o veritabilă drama.

În viziunea compozitorului, Iago este răul care pune totul în mişcare şi chiar îşi dorea să numească opera după el. Iago îl convinge pe Otello că Desdemona, soția lui, este infidelă, insinuând că are o aventură cu Cassio. Otello este înnebunit de gelozie şi, în ciuda dovezilor insuficiente despre infidelitatea ei, îşi strangulează soția în dormitorul ei. Iago scapă, dar Otello, devastat de propriile sale acțiuni, se sinucide, în timp ce buzele lui o sărută încă o dată pe pura Desdemona.

Otello, penultima operă a lui Verdi, a marcat revenirea pe scenele lirice a maestrului, o întoarcere care nu ar fi putut fi mai propice pentru evoluția teatrului european al timpului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 297
cristina

Adaugat in urma cu 2660 zile, 21 Feb. 2013

Adaugat de gemyna

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 26

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .